Pages

Ringkasan xtvt sepanjang tahun 2008

Hari ni merupakan 1st day kita melangkah masuk ke tahun baru 2009. Even though kita dah melangkah masuk tahun baru, tapi ari ni L nak mengimbas kembali ataupun membuat ringkasan xtvt L pada tahun lepas iaitu tahun 2008. Tapi aktiviti pada bulan 1 - 10 agak panjang la coz L x taip kat blog yg lepas lepas kan. Oke starts from bulan 1.



BULAN 1:

X byk yg L buat coz bulan ni kan bulan pertama tok setiap tahun kan. So, yg L igt bulan ni L n kwn kwn de buat surprise birthday party kat kwn L. Nama dia Aisyah. Tapi kitorg wat kat dlm kelas je laa..


BULAN 2:



L rase bulan ni L banyak libatkan diri L dgn xtvt sekolah.

2/2 - De hari ape tah kat sekolah. Tapi org luar boleh dtg. Ari ni L dpt lah spend time ngan adik L (Pie n Syahmi).

20/2 - Ni boleh dikatakan first time lah L ikut Aisyah jadi wakil sekolah for syarahan agama. Even though L jadi back up Aisyah tapi L tetap berbangga k? Pertandingan tu diadakan kan USJ 23

26/2 - L jadi wakil sekolah for netball (dah lama x melibatkan diri). As usual L jadi WD. But 4 this game L jadi simpanan je. N perlawanan tu wat kat Sekolah Sec. 7

Btw, b4 20/2 tu Munirah, Mariah, Aisyah n L de libatkan diri dalam pertandingan bahas. Pertandingan ni pulak wat kat sekolah sec. 18 (ala, kat sekolah atok tu). Ni pun 1st time L melibatkan diri dalam pertandingan bahas. L ni xde lah seterer Munirah, Mariah n Aisyah tu. SO, L jadi simpanan je lah.haha.(asyik simpanan je). Tahun 2007 dulu L jadi speaker dewan je tuk bahas ni 8) Tahun lepas jadi pembahas pulak.Ades. Tapi time ni kitorg kalah pulak. Juara sekolah 18 (bangga atok kan).

Ohh yea! Bulan ni jgk kitorg de merentas desa. L dapat no 10 sekali ngan medal. Tahun 2007 L dapat no 7 ngan medal. Turun 3 anak tangga plak (coz tahun 2007, de yg x dtg la n de yg gedik x nak masuk). Masa practise tu L dpt no 9. Tapi memang x sangka la L boleh dpt no 10 coz masa tu L bajet L dah org ke 20 lebih dah.


BULAN 3:


Bulan ni syg je ouhh.

1/3 - Sekolah L de hari sukan n nama L de dlm list tok 200m, 4x100m n 400m tapi sygnya L kena tolak n L ne cari org tok gantikan L coz ari ni L de appointment ngan dentist. Sedih gila ouh. L malas nak kawad kaki so, L pun jadi la penyemput tetamu ngan junior L. Dalam sedih sedih tu hati L terubat juga. Coz hari ni L bukak braces L 8)

2/3 - Team netball under 15 and under 18 gy celebrate kejayaan ari tu kat The Summit. Mula mula lawan bowling then gy karaoke, then gy main game kat atas tu. Then mkn ramai ramai kat food court kat Mydin, Usj n lastly kitorg pun chow. *rindu bangat time ni


BULAN 4:


L rasa time ni x byk xtvt kot.

21/4 - Menyambut hari kelahiran ku disekolah dgn rakan rakan. Time tu L de bwk chocolate cake. Tok rakan rakan L de bagi goody bag. Dlm tu de la air kotak n mknan. N tok cikgu, L bagi dalam kotak 8). Malam tu L celebrate ngan family kat Kenny Rogers Roasters, Subang Parade.


BULAN 5:
Xtvt cam biase je. Lepak lepak n study.

16/5 - Sambutan hari guru. Time ni L kena jadi Pengerusi Majlis 4 sukaneka. Kali ni L digandingkan dgn adik L, Nadiah


BULAN 6:



11/6 - L, Nabishah, Nal n Rissa skip tuition.haha. Kitorg gy parking lot. Bajet nak gy rooftop tp hari pun makin gelap + tempat tu cam menyeramkan je so, kitog gy separuh tingkat je la. lagi 1 tingkat je nak gy rooftop. (notty sungguh diriku ini).

18/6 - L n Mariah menjadi pengerusi majlis for Hari Koperasi. n hari ni L dapat anugerah *tersenyum bangga. Anugerah tu, anugerah koperator terbaik 2008. 8)


22/6 - Hari keluarga proton kat sunway lagoon.


BULAN 7:
Masuk bulan ni, dah setahun dah L ne opperation tu :)

23/7 - Sempena sambutan Isra' Mikraj, L ngan Mariah ne jadi pengerusi majlis lagi :)


BULAN 8:



7/8 - Menyambut birthday ayahku, Hj. Mohti. Kami mkn Domino's pizza kat rumah je.

14/8 - Ni lagi 1, kitorg wat surprise birthday party kat Mariah. Abes dia kena tepung :) n ari ni jgk kelas 5 sains (kelas kitorg), 4 sains, 4 pa n 4 ea gy MAHA '08.

16/8 - Menghantar ayhku ke Korea.

20/8 - Mengambil ayhku di KLIA.

29/8 - Sekali lagi L ngan Mariah digandingkan bersama tok menjadi pengerusi majlis sempena Sambutan Ambang Merdeka 2008.

30/8 - Bersatu ngan seseorg.


BULAN 9:

Tak byk xtvt coz bz study.

1/9 - Puasa

3/9 - Membawa Mika pulang ke rumahku.

15/9-26/9 - Trial SPM

26/9 - Lepas habis trial est, girls kelas L semua gy lepak kat taman (lepaskan tension laa).


BULAN 10:

1/10 - Menyambut hari raya Aidilfitri di kampung ayah kat Perak.


2/10 - Menyambut hari raya Aidilfitri di kampung mama pula kat Pulau Pinang.

3/10 - Menyambut hari raya Aidilfitri di Shah Alam.

8/10 - Sekolah pula mengadakan hari Anugerah Kokurikulum dan petang tu ada sambutan hari raya di sekolah. Hari ni L dapat anugerah lagi. :) Kali ni Anugerah tokoh pelajar cemerlang kokurikulum. L dapat sijil, bunga n 'plak' dari pengetua n dapat chocolate from cik Shima (cikgu practical).

15/10 - Melepak kat sunway pyramid ngan member.

19/10 - Menyambut birthday abgku, Aizat Sadiq kat Pizza Hut, Sunway pyramid.

n bulan ni jgk L dpt result trial. Alhamdulilah L dpt 2A means 1 A1 n 1 A2. tapi ada fail jgk laa.


BULAN 11:
7/11 - Hari Graduasi SMKs27 kat Kelab shah alam.

8/11 - Jamuan pengawas n jamuan perpisahan senios '08.

11/11-27/11 - SPM '08

27/11 - Meng'sign' baju, kasut n tudung. Lepak lepak kat D Serambi Corner dgn Aisyah n Ct Aisyah + Shark. n ex ku (now bkn ex) Menumpangkan diriku pulang ke rumah dgn menaiki saga dia. :)

28/11 - Menyambut birthday mama di Serai, sec 3.


BULAN 12:
12/12 - Sudah memutuskan hubungan dgn seseorg.

21/12 - Menerima seseorg.

22/12 - Mendaftarkan diri di Metro driving academy kat sec 27.

23/12 - Menghadirkan diri ke KPP kat kg melayu subang. Hari ni jgk L dpt kwn baru (kak Nurul, kak Wawa n abg ape tah).

27/12 - Holiday dgn family kat Genting Highlands, Pahang.

28/12 - Holiday dgn family kat Port Dickson, Negeri Sembilan.

31/12 - L menduduki exam KPP kat myeg, Sri Muda n alhamdulilah L lulus.


*Tahun 2008, L berjaya menyingle kan diri selama 8 bulan

4 comments:

cikdoktorfalsafah(: said...

hoo
interestin lahh citer L :)

well. skang single lagi?
:p

L said...

interesting?
haha..

skang?
nope laa..
;)

NAA said...

oit..
bulan march 2 bday ak..
tp taun nie hope so igt lerh..
hehe xP

L said...

aku igt laaa..
tp tyme tu ak t'lpe plak..
sori ssgt syg..