Pages

WTF

weyh!! stop disturbing me laa.
aku tgh busy kau nak kacau jgk kan.
aku ckp kot kat kau yang aku busy banyak keje tp kau kacau aku jgk kan.
nak ckp tak paham bahasa kang marah pulak.
aku tau la kau tgh cuti sekolah sekarang ni.
kau igt aku pon cuti la? tolong sikit. aku cuti lambat lg laa.
n n aku tak faham la ape masalah kau ni.
dah dah pas ni kau tak payah nak kacau hidup aku lagi.


P/S: sori. actly ngah tension + assignment + presentation. wargh!!

Ladies & gentlemen

Just went back from Islamic exam. N now i’m at Abrrar, lepaking with my FRIENDS. Oke oke. Today, Lyeen ada 2 paper. 1st paper English. Listening n summary. Listening part III mcm shit la. Laju gila dye ckp tak bape nak dgr. 2nd paper plak Islamic. Oh Gosh!! Damn hard paper dye. Dah la tau last minute, soalan susah plak. Grr~ oke oke. Stop stop.

Ouh yeah! Lyeen ade Announcement ni. TO ALL YANG ADA MY NUMBER:
JANGAN contact Lyeen after 12AM. Kalo ade URGENT MATTER baru la contact. N kalo nak contact, contact around 8AM – 12AM. Please.
Yesterday, Lyeen ngah best best tido. Then dlm pukul 5AM ada org call just nak ckp pasal YM. Grr~ HELLO! Bende YM yg tak penting kau nak ckp pukul 5AM. Tak blh ke tunggu pukul 8AM baru cite? Ni yg malas nak bg number kat org ni. Grr~ k la peeps, battery laptop tak mengizinkan lyeen tok type lagi panjang. Byebye peeps! :)

Russian Roulette



Take a Breathe, take a deal
Calm yourself, he says to me
If you play, you play for keeps
Take the gun and count to three
You’re sweating now, moving slow
No time to think, my turn to go

And you can see my heart..beating
You can see it through my chest
I’m terrified, but I’m not leaving
I know that I must pass this test
So just pull the trigger

Say a prayer to yourself
He says close your eyes, sometimes it helps
And then I get a scary thought
That he’s here, means he’s never lost

And you can see my heart..beating
You can see it through my chest
I’m terrified, but I’m not leaving
I know that I must pass this test
So just pull the trigger

As my life flashes before my eyes
I’m wondering if I will ever see another sunrise
So many won’t get the chance to say goodbye
But it’s too late to think of the value of my life

And you can see my heart..beating
You can see it through my chest
I’m terrified, but I’m not leaving
I know that I must pass this test
So just pull the trigger

whole day. tired

15 November 2009, Sunday.

heyy peep!

i woke up at 0630. tgk phone then mandi. siap siap sume then masak mushroom soup as my breakfast :) online jap. pukul 0750 gerak EP (Emerald Park). pukul 0800 sampai depan EP, then nampak Ayna, Tiha n Fiza nak masuk dlm kereta. then diorg amek lyeen kat luar. then tunggu Hanif, Yaya, Shariff, Amirul, Poppy, Nazirn, Isz n Maya. Bila semua dah ada baru la kitorg gerak pegi PAYASUM (rumah anak anak yatim & miskin) kat sungai udang. dlm 30 minit kitorg pon sampai. Sampai sampai kitorg pon buat la ape yg patut. Ouh yea! kitorg pegi PAYASUM ni nak buat research pasal diorg utk assignment subject human development. Pas wat activity ngan diorg semua kitorg pon balik la dlm pukul 1545. Balik tu Lyeen, Ayna, Tiha, Fiza n Hanif singgah DP. Lyeen n Fiza teringin nak mkn ABC n cendol. Tiha n Ayna pulak nak bubble tea. sampai sampai DP je terus gy beli bubble tea. Lyeen pon tumpang sekaki la coz time tu pening to da max. then lyeen terasa nak mkn big apple. so, lyeen pon beli laa half dozen. dah beli tu pegi Jusco pulak coz nak cari ABC tok Fiza. dlm pukul 1700 gerak la Jusco. firstly cari ABC then gy shopping. Shopping shopping sampai la lapar. then pegi delifrance. then pukul 1950 baru la balik ixora. sampai bilik letak barang then tido. tido dari pukul 2015 sampai la pukul 2100. thanks Shima :D

bgn then mandi. siap siap pukul 2150 kuar dgn Shima, Acap, Izzat n Fakhry gy Abraar. But sekejap je la. Sampai ABraar beli mineral then ddk jap kat diorg (Acap, Izzat, Fakhry, Hafiz, Duke, Azim, Haziq n Datuk). Then beli mineral for Shima. Nampak Naz, Hussien, Izham, Afiq n Izwan. duduk jap ngan diorg. Faris n Ira sampai terus Lyeen, Shima n Izwan naik kereta diorg. tunggu ikan jap. baru la gerak gy karaoke kat jetty. sampai jetty pukul 2300. sampai kat tempat karaoke tu org tu ckp bilik semua full. pukul 0000 baru ada kosong. then kitorg semua lepak kat hujung jetty tu. minum minum then main truth or dare. pukul 0000 baru la kitorg naik ats balik. karok 2 jam. pas karok gy lepak ngan member Freez plak. then balik. sampai ixora pukul 0335. lepak bawah jap. sementara tunggu Duke keluar, Lyeen n Shima main uno card.

pukul 0430 baru la si Duke tu keluar then tak sampai 10 minit macam tu si Izzat n Fakhry keluar. nak gy Subaidah katanya. Kitorg pon gy la Subaidah kat DP. pegi DP again. haha. lepak lepak, mkn, minum semua. pukul 0520 gerak gy jetty kat perumahan portugis plak. lepak sampai la pukul 0630 kot. then balik. Ouhh i had a wonderful day with u guys :)pukul 0700 sampai ixora kot. haha. balik tu sambung main uno ngan Shima. pukul 0845 baru tido.

P/S: THANKS PAYASUM, ISZ, HAS, MAYA, AYNA, TIHA, FIZA, HANIF, POPPY, YAYA, SHARIFF, AMIRUL, NAZRIN, FREEZ, IRA, SHIMA, IZWAN n IKAN. DOUBLE THANKS TO SHIMA, DUKE, IZZAT n FAKHRY

sadness & happiness

hello peeps~

yeahh im back after sebulan tak update blog. haha. lately ni lyeen malas nak type plus busy. haha.

now dah masuk week 4 for 2nd sem. ada lg 10 weeks before final exam. 2nd trimester ni takde mid break plak. adeyh confirm stress + penat. sekarang ni pon dah ada byk assignment n presentation.
  1. Human Development - assignment belum discuss lagi (kot). presentation plak kena buat video. video tu macam nak siap. yang tinggal edit je la kot.
  2. Computer Application - semalam baru dapat assignment dye. n group lyeen wat pasal online shopping :) pas dah siap kan buku kerja tu kena wat presentation lak.
  3. English - now otw buat assignment. kena summarize kan article from 4000 words to 1500 kalo tak silap.
  4. Economics - assignment miss bg after mid term.
  5. Islamic Studies - ustaz tak bg lagi assignment. haih.
oke oke. lupa kan cite assignment n presentation. haha. fyi, now lyeen ada kat shah alam yg tercinta. *wahh* semalam kot lyeen balik. anyway, lyeen ade beberapa cite nak story.

1st story:

(back to Friday, 6 Nov 2009)
patut nye lyeen balik shah alam dgn muiz pukul 2 pm. coz pagi tu lyeen ade class kan. BUT lyeen terlepas kot bus pukul 2 pm tu coz hal hal tertentu. nasib baik ain ckp dye balik shah alam pukul 4.30 pm. so, pukul 2.40 pm lyeen ngan dye gerak gy rumah kakak dye kat BBP. then pukul 3.30 pm tunggu bus gy MC (Melaka Central). sampai sampai lyeen terus cari tiket. tgk tgk tiket gy shah alam dah abes. adeyhh. then ade sorg abg tu ckp "nanti kalo bus datang masuk then ddk je kat mana mana tempat kosong". n nasib baik ada tempat kosong :)

2nd story:
ari tu mama cerita, yg internet n telefon rumah tak blh guna coz kena panah petir. OMG! can u imagine ddk rumah xde internet? memang tak la kan lyeen nak balik shah alam lagi pas ni. haha. but semalam lyeen naik ats tgk ade plak internet nye. haha. mama ckp dah upgrade. dulu pakai wayar nye je now gune wireless. yeayy! pas ni blh perap dlm bilik jee. yeppie :)

3rd story:
alamakk..tak igt laa..hehe

Hello 2nd trimester :D

ni subject subject yang lyeen akan belajar selama 14 weeks tok second trimester ni:

ENGLISH II
(PEN0025)

PRINCIPLE OF ECONOMICS II
(PPE0025)

ISLAMIC STUDIES
(MPW2143)

COMPUTER APPLICATIONS I
(PCA0025)

HUMAN DEVELOPMENT

(PHD0015)

yeahh for this trimester lyeen amek 5 subject. and ni pulak my schedule:


tak balik la lyeen lepas ni..huhu. nasib baik class ari isnin pukul 4 n satu class je :D
gtg. mau lunch then mau gy class.

tata~

ARRA

ouh babe!
I NEED YOU RIGHT NOW!!

1st sem?

finally habes jgk final exam lyeen :D n 1st sem dah abes! tinggal lg 2 sem
now im at SHAH ALAM. cuti seminggu je kot..11hb kena balik melaka balik.
ouh no! im gonna miss my BFFs, ABRAARIANS, IXORA RESIDENT, friends, DP, n lyfe kat sana :(

activity raya :D

hari ni dah masuk hari ke-5 raya dah. so, lyeen terasa nak cite sikit pasal raya yg lepas. i mean pasal malam raya, raya pertama, ke 2 n so on. :)

Start from malam raya la k?

Saturday, (19/09/09).
ayah cakap pukul 9am nak bertolak but setelah dipujuk rayu pukul 2pm baru bertolak. mula mula antar mika n ayie kat sec 9. then pergi rumah mak chak kat TUDM. atok ckp dye nak tumpang barang. so, pas dah simpan sume barang barang atok tu, pas asar bertolak. mula mula ikut highway then pas sampai tg malim ayah ikut jalan kampung coz JAM oke. dr tg malim sampai la kat gopeng ayh ikut jalan kampung je. bosan plus penat nak ddk dlm kereta tu. nasib baik ada lappy ku. hilang sikit bosan. otw balik kampung tu lyeen pon webbie la jap :D ouh yeaa lupa nak bgtau kitorg buka puasa dlm kereta. hehe. dalam pukul 8pm baru la sampai rumah atok. then buat la apa yg patut kan.

disebabkan rumah atok tu dah biarkan lama, langsir sume mak ngah minah (jiran atok) cabut kan but dye tak reti nak pasang balik. so, lyeen, mama, ain, cik na tolong pasang kan langsir tu then abg tolong sangkut kan langsir tu. huhu. malam raya tu mcm tak ramai je yg balik. 1st family yg sampai family lyeen, then family pak cik lam n family pak chak. malam tu tok pembukaan kitorg main mercun sikit je. sebab dah bosan sgt kan. pas main mercun, stdy jap then borak borak ngan cousin n paling penting online. haha.

Sunday, (20/09/09).
pagi raya tu macam biasa la gy masjid, solat raya. wahh :p then balik rumah atok tgk tgk diorg suma dah get ready for photo shoot mana aci! huhu nasib baik lyeen sempat interframe haha. snap pic ngan family, cousins, anak saudara n so on. tgh snap snap pic aunty mamah n kak ini pun sampai. then family auty mamah plak sampai. then makan. minta maaf semua, dpt duit raya happy je :pp then org pon dah sampai rumah, lyeen kena la ddk dapur basuh pinggan mangkuk semua n disebab kan cousin lyeen yg perempuan suma tak balik lagi, so lyeen la kena basuh pinggan mangkuk tu semua. nasib baik kak nurul tolong :D thanks kak nurul. tapi best kot cuci pinggan ni semua kalo tak bosan je tak tau nak wat keje ape kan :p then petang tu family aunty mamah pon balik kedah. kak ija, abg faizal n anak2 dye plak sampai. petang tu jgk pergi beraya rumah mak su jenah plak. then malam tu rest jap coz ramai gila tetamu. huhu. malam tu pas tetamu nak balik. along, yap, abg, n sape lagi tah pasang bunga api for penutup plak. n kitorg pon berkumpul laa :D bunga api terbaik laa. pas tgk bunga api tu lyeen pon masuk la dlm. malang tak berbau lyeen terjatuh terlentang kot. HAHA. air penuh lyeen tak perasan coz tempat tu tak pernah basah kot. huhu. pas tu semua dok hulur ubat. thanks semua :D

Monday, (21/09/09).
pagi tu gerak gy penang. kampung belah mama plak. before gerak gy penang tu ayh singgah jusco, ipoh jap. beli ape tah n mcd :D then baru gerak gy penang. jalan nak gy sana ya rabbi jam gile! ptg baru sampai rumah nenek. letak letak barang relax jap then nenek ajak gy rumah tok ape eyh nama dye. huhu. then malam gy rumah kawan nenek kat ats n kat belakang. :) malam tu tunjuk nenek pic kitorg kat gopeng tu. n tunjuk video bunga api tu. wee~

Tuesday, (22/09/09).
pagi tu gerak gopeng balik. amek cousin coz esk nye dye nak antar assignment (sama mcm lyeen laa). sampai sampai gopeng, diorg tgh buat bbq. grr~ bukan nak bgtau awal awal. lyeen dah la kekeyangan mkn nasi lemak. huhu. sementara tunggu kak long siap n ayh ckp lepas zohor baru bertolak. so, lyeen amek kesempatan online laa. hehe. pukul 3.00pm gerak. pukul 5.00pm kot baru sampai. coz macam biasa la kan ayh ikut jalan kampung. antar cousin kat sunway, then balik rumah. fuhh penat penat. balik terus terlentang kot. :p

Wednesday, (23/09/09).
pukul 9.30am gerak gy malacca. pukul 10.40am sampai mmu. antar assignment. then singgah ixora amek barang then balik shah alam balik. balik stdy. haha. final exam dah dekat kot. :p

P/S: pic will upload later. mau stdy laa

away awayyy

im going back to PERAK then PENANG..
doakan lyeen selamat sampai. oke peeps, again

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR N BATIN.

maafkan semua kesalahan ku andai daku pernah terkasar bahasa, sound direct, kutuk megutuk n semua semua laa. terlalu byk untuk daku nyatakan disini *ayat x blh bla*

oke peeps, bye. TAKE CARE

can't wait for it

Mood: RAYA!! :D

Yeahh!! assignment semua dah siap but assignment business math yg last tu tak hantar lagi. rabu baru hantar kot plus due date dye 25hb. raya nanti blh la relax. erk..relax ke? 28hb dah final. huhu.

shopping raya? ouhh sudahh!! dekat malacca n also shah alam + kl. gila excited nak raya!! haha. (mengalahkan budak kecik je kan?)

anyway peeps, SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN.

nak duit raya? kalo dtg rumah time lyeen ada dpt la kot. HAHA :p

countdown

yeahh!!
tomorrow lyeen balik rumah..
can't wait can't wait..
nak raya but 28/9 to 1/10 ni de final plak..then cuti for 1 week..
then start la 2nd sem..
urm..anyway lyeen nk sambung packing ni.. tataa~

speechless

everyday banjir, banjir banjir n banjir..
idk when banjir ni stop..
n now still banjir..

OMG!

hye peeps!

Today is Saturday, tomorrow i'm going back to Malacca :( cuti ni dikira best jugak laa walaupon x bape nak best kan coz member ramai ade class. saturday till monday i ne ddk rumah je coz DEMAM. then ari selasa tu dah kuar dah but gy sekolah je kot. cikgu Hasnol suh jumpa dye but dye tak de plak. kene la gy ari lain. Urm..ari rabu tu patut nye kuar gy 13 but hujan plak + mcm malas nak kuar. tido kat rumah lagi best.huhu. ari khamis tu plak gy SUNWAY dr pagi sampai petang. xtvt nye cari hadiah tok ayh n SHOPPING :D but mcm byk je bende yg i nk beli but tak beli ag.urm..next time laa. n yesterday morning i gy amek cake 4 my dad tu then at 3.00 p.m lepak2 ngan adi n mat top kat giant putra heights tu ha. lepak lepak lepak balik celebrate bday ayh yg ke 52. HAPPY BELATED BIRTHDAY DAD n UNCLE ISMAIL! :D then tido. haha.

Ouh yea! my assignment? half of it dah siap :D presentation tu macam belom ready je lagi. urm..esk kene siap kan laa. haihh. nanti dpt result. ayoo! mama tolong!! haha..dah dah lyeen cukup cukup la mengarut.. k la daa~

cuti cuti cuti :p

hey peeps!

today onwards lyeen dah start mid term break. seminggu je kot. b4 cuti seminggu ni, lyeen dah rancang macam macam dah but since semalam lyeen demam PANAS, doc suruh duduk rumah je jgn kuar kuar rumah sampai demam tu baik. *haih*. ha b4 i forgot, i just want to say THANKS to my HOUSEMATE coz jaga lyeen semalam :D pity u all kan kene tido lambat. n THANKS to MYRA coz kemaskan barang barang lyeen even lyeen x suro. THANKS a lot to all yg paksa lyeen mkn even lyeen x mkn. Sori la coz bubur tu buang mcm tu je. haha. oke oke tutup kesah demam. now sambung pasal mid term break. cuti seminggu ni wat kan lyeen RINDU kat melaka. rindu member member (perlu ke listkan? mcm ramai je), DP, MP, ixora, jonker. haha byk laa. adeyh. n cuti ni jgk byk ASSIGNMENT perlu buat. lagi lagi ENGLISH. masuk mmu balik terus de presentation. warghh! Accounting? sikit je kot. Economics? pon same jgk 1 soalan je kot :p OMG! lyeen rase lyeen lupe nak bawak balik 1 notes ni. adeyhh. tak pe tak pe ym ade tanye je la sape sape yg blh kan? :p
k la, dah xtau nak mengarut ape dah ni. daa~

I HATE YOU!!

perghh! bff lyeen cuti plak minggu ni..then bile lyeen cuti diorg x cuti plak. hampeh tol. rupe rupe nye ramai jgk eyh member lyeen masuk uitm. huhu. ct, lysha, syaz, yana, kerb, nan, mya, wawa n ramai lagi laa. time time ni plak x blh nak igt name diorg.

Anyway, lyeen rase takot plak nak amek exam accounting n economics ni ha.. business mathe ari tu dah la cam ape kann.. soalan 1 dah membunuh dah.. adeyhh..

you!




I'M SORRY :(





lalala~


award from cik amyyy yg comell:) and i would like to pass it to some bloggers.

  • letakkan logo award ini di blog anda.
  • anugerahkan award ini kepada 12 Blog yang anda anggap paling berinspirasi dan sangat mesra.
  • informasikan penerima award mengenai award yang mereka terima dengan menyatakan komen di blog mereka.
  • berbagi cinta dan sayang untuk penghargaan ini kepada pemberi anugerah ini.
P/s: tq cik amyy syg :D ily & imy laa

Finally..

finally one of my assignment dah siap :D wee~
tinggal lagi dua assignment; economics n accounting.
now tinggal nak study 4 mid term n wat dua assignment tuu..waaa..

anyway, i miss my brother la. i really miss Aizat Sadiq. urm..

arghh!!

quiz + assignment + mid term = BUSY!!

exam exam

MID TERM.

Business Math
25 July 2009


Accounting 1
30 July 2009


Economics
31 July 2009


adeyh! exam nak dekat, assignment pon makin byk. tinggal bape ari je nak exam ni. then MID TRIMESTER BREAK! yeahh..

F-R-I-E-N-D-S

SITI NURHAASHIMA (Shima)
dye org pertama yg lyeen knl time datang melaka ni. kitorg jumpa time nak reg masuk ixora. dye ni comel, super baik n kadang kadang dye ni masuk air jgk. ouhh yea lupa plak, dye ni friendly laa.


NORHASMIRA (Mira)
she's my housemate. serious la lyeen ckp, first lyeen tgk dye ni lyeen igt dye ni adik sape laa. coz dye ni kecik + comel sgt laa. org kalo x knl dye sure igt dye ni sombong ouh tp kan TAK langsung. dye ni suka gelak + jerit. haha. :D anyway, dye ni class


SITI NUR'AIN (Ain)
ape eyh nak cite pasal dye ni? urm..haa. lyeen knl dye ni b4 masuk mmu lagi. kenal kat myspace la. then text text last last jumpa jgk time orientasi. dye ni agak byk mulut jgk laa. hehe (jgn marah ain) 24 jam bercakap je. x tau penat tol la. so, dye dpt panggilan drp kitorg "mak cik" hehe. syg kau la ain.


NURBALQISH NADIANA (Aqish)
dye ni jiran lyeen kat ixora ni. lyeen knl dye ni pon from Anis Azreen. n kitrog jadi rapat coz time orientasi tu kitorg 1 group. n kitorg sama course but group lain meyh. now dah jarang gila kot nampak dye. miss u la aqish!


NURFARAH SHAFEENA (Far)
i think i pernah mention her name rite? kitorg knl from rissa n myspace. then ym then kat metro driving n then kat MMU. but now dye dah x stdy kat MMU dah meyh. currently she's stdy at UiTM Shah Alam. i miss her so much laa.
Foundation in management.

Trimester 1

English 1
*agak bosan. class agak sunyi + mcm xde respon pape pon

Principle of Economics 1
*yes ni pon sama. mula mula macam bosan but lama lama BEST plak.

Accounting 1
*subject yg mula mula x paham langsung but now dah paham + best kot.

Business Mathematics
*subject yg paling best kot.

sale lagi & lagi :D

4 JULY 2009, SATURDAY.

i woke up at 0930. thanks to ayie (my cat) coz bangun kan lyeen :) bangun bangun tgk hp ada msg masuk ke tak. then duduk duduk layan kucing then mentelaah buku micro. pukul 1200 mama masuk bilik, dye suh makan. then lyeen baru la gy gosok gigi n then gy mkn. pas makan mama cakap nak gy Atria coz ada levi's sale. wee~ pas makan tu terus gy mandi (buncit la perut aku pas ni). then siap siap gy la Atria.

dah sampai Atria tu, lyeen n mama gy la kat bahagian ladies. then cari cari lyeen jumpa 3 seluar. slim cut, boot cut n straight cut. then gy try. try try yg oke straight cut je. then lyeen gy la cari cari yg lain nye lak. then jumpa la jeans ape cut tah warna hitam. then gy try lagi. oke amek la. then lyeen gy ushar slipar n kasut dye. lawa tu lawa la but macam xde size je. then gy ushar t-shirt levi's lak. cari cari amek la satu. then baru la gy kat ayah, mama n abg. ayh amek 3 helai seluar biasa n sehelai jeans. abg amek sehelai seluar biasa, sehelai jeans n sehelai t-shirt. mama amek sehelai jeans n me amek 2 helai jeans n sehelai t-shirt. sume dah puas ati, gy la kat counter nak bayar. dah kira kira sume total dye RM 1220. walaweyh sedap plak no dye. haha. no comment la. pas gy levi's sale tu kitorg gy big book shop nye sale lak. di sebab kan buku murah + lyeen suka membaca, so lyeen beli la 1 buku ni. kalo beli byk byk kang takut x terbaca lak kan. dah abes sume pukul 1500 kuar la dari Atria tu.

then gy umah mak chak lak. saje je nak melawat. mak chak igt lyeen still ada kat melaka. adeyh. + mak chak ckp lyeen dah berisi skit. OMG! x blh jadi ni. ni yg nak kurus kan balik ni. bape jam tah kat situ baru la kitorg balik. eyh blom balik lagi. gy sale ape tah + kat mana tah. then ayah nak gy adidas sale lak but disebabkan lyeen n ayh sakit perut so x jadi la. terus balik. balik online. wat assignmrnt n tutorials. :D

P-A-N-A-S!!

3 JULY 2009, Friday.

i woke up at 0938. thanks to mira n sorry mira coz lupa nak tunggu mira kat exam hall. bangun online jap then mandi. siap siap gy la it fair yg de kat exam hall. igt nak teman mira n kak wirda + tgk je apa yg ada. last last bkn teman but beli. lyeen beli pendrive 4GB n ear phone. kak wirda beli memory card n speaker. same goes to mira but memory card dye x beli kot + dye beli laptop skrin. dah abes tu sume gy antar barang barang kat bilik then test apa yg patut. pukul 1315 gy batavia ngan kak wirda n mira + apek (member kak wirda). pas makan lyeen balik rumah coz nak buat apa yg patut. kak wirda n mira gy campus. blablabla.

pukul 1530 bertolak dari ixora tok ke MC (malacca central). sewa kelisa 6 org naik.haha. then lyeen, muiz n sape tah name member muiz tu naik la bus. pukul 1630 bus tu pon bertolak. pukul 1830 smapai sec 18, shah alam. gy minum jap kat sri teratai (kot) then nenek call cakap tok cik nak amek. then otw balik tu sgt jam. pukul 1930 baru sampai rumah. padahal dekat je kot. rest rest online n buat apa yg patut sampai la skang ni :D

ouhh yes! lupa plak. shah alam makin panas ouh. n HAPPY BIRTHDAY AREP :)
daa~

no one

30 June 2009, Tuesday.

i woke up at 0945. on laptop then kuar bilik. tgk kak wirda, mira n kak najwa (member kak wirda) nak gy class dah. masak air. online jap. mandi. buat air teh susu n mushroom soup. makan. sambung online. belek belek buku micro. online. haha. pukul 1300 siap siap nak gy class. pukul 1335 baru la kuar rumah nak gy class english. time lyeen kat PS, lyeen dpt 1 msg dari fawa
weh class cancel

huh? cancel? then lyeen pon call la fawa. dye cakap kat dpn pintu tu ada notice. oke fine fawa. asal la baru bagi tau. kalo lyeen tau class cancel dah lama sambung tido. haha. then lyeen pon balik laa. balik tu online jap then tgk tgk nota account. pukul 1535 kuar balik coz nak gy class accounting plak. kali ni lyeen gy ngan fawa. pukul 1800 class habis then lyeen n fawa jalan la nak gy netball court. gy gy tgk perghh asl sume senior? mana dak dak baru ni? kitorg pon tgk jela dari jauh. nak gy ke x nak gy ke x? last last kitorg balik. huhu. segan kot.

balik tu buat la apa yg patut kan. pukul 2015 siap siap nak gy mcD kat jusco ngan shima, kak wirda, mira, ain, liyana, amirul, arshad n nabil. kitor sewa 2 kereta la. 1 kelisa (auto) n 1 kancil (manual). lyeen, mira, kak wirda n liyana naik kelisa n shima n yg lain lain tu naik kancil. dapat kunci kitorg gy isi minyak dulu. separuh duit kitorg sepaurh lagi org petronas blanje :p actly lyeen bagi RM 5 je kat abg tu but kitorg dpt isi RM 10 :D tq! haha. pas isi minyak gy jusco. masuk mcD then berpisah. blablabla. pukul 2230 macam tu kitorg kuar. igt nak balik dah la but tgk minyak banyak lagi. so, mira cakap nak round round. then kak wirda drive je la. then lyeen cakap gy DP la jauh sikit. oke je la then kak wirda plak cakap nak bwk kitorg gy pantai. oke kitorg ikut je. kereta kitorg kat dpn la n kancil ikut je coz takut tersesat kan. b4 gy pantai tu, mira nak tunjuk 1 masjid cantik kat situ. so, kak wirda macam biasa drive jela. mira tunjuk jalan. dah sampai kat masjid tu, tutup plak. so, kitorg relax relax jap kat situ. then igt nak gy pantai but kak wirda plak salah jalan so, gy MBMB je la. lepak kat MBMB. pukul 0015 balik. pulang kan kereta n bayar. naik ixora, online jap. tido.

adeyh. u all u all :D

29 JUNE 2009, Monday.

i woke up at 0830. on laptop. masak air. online jap. then mandi. masuk bilik mira jap coz nak tgk dye dah bangun ke belum. tgk tgk dye dah bangun so, lyeen pon masuk bilik lyeen n siap laa. pas dah siap siap tu duduk menghadap laptop jap. breakfast. sambung online. tgk mira lagi. pukul 1030 tgk dye xmandi lagi. class dye pukul 1100 tapi x mandi mandi lagi? lyeen igt class dye cancel ke ape so, buat x tahu je la. then mira masuk bilik lyeen. blh plak dye tanya lyeen "dah pukul 1030 dah?" lyeen pon jawab je la "a'ah". dan dan tu mira amek towel dye. mira masuk toilet, lyeen gy rumah sebelah jap, rumah classmate lyeen (fawa). tgk dye pon x siap lagi. lyeen cakap la kat dye "kalo dah siap, tekan bell rumah je tau." then lyeen pon balik rumah balik. pukul 1045 mira dah siap then dye cakap dye nak gy ngan lyeen. class lyeen kat CLC but myra kat FBL kot. lyeen gy rumah fawa jap then fawa pon kelam kabut nak siap. (cyan ko fawa). lyeen ngan mira turun dulu. lyeen tunggu fawa kat bawah then mira gy dulu coz dye ikut jalan dpn. lyeen nak ikut jalan belakang. fawa sampai. kitorg pon gy la CLC.pukul 1055 kitorg sampai kat dpn class kitorg tu. pukul 1100 mula class Principles of Economics 1. class ari ni blh plak masuk dlm otak ouh. pukul 1200 class habis balik la.

Actually pukul 1200 tu teman fawa gy ixora je then amek kak wirda. then gy PS (Plaza Siswa). otw gy PS tu lyeen call muiz (member skola) dulu nak tau dye kat mana. then lyeen cakap la kat dye kalo dye dah samapi tunggu depan CIMB la. tunggu punya tunggu baru la si muiz tu sampai. then baru la gy food court. makan makan sembang sembang n blablablabla. sampai la pukul 1335 baru la kitorg chow dari food court tu. coz class lyeen pukul 1400 (Business Math). kak wirda balik rumah n lyeen gy FBL. pukul 1500 class habis then balik. masuk rumah gy bilik mira lepak jap coz kak khyra dah balik n ada shima n ain. borak borak ngan diorg jap. diorg balik, lyeen balik bilik lyeen.

ptg tu study sikit, wat tutorial then pukul 1900 macam tu kak wirda cakap luqman (senior yg minx ym kitorg time kat ps tadi) ajak tgk wayang. lyeen tanya la "pukul bape nak gy?" kak wirda cakap "pukul 2000. cite transformers" lyeen oke kan je la coz memang dari ari tu nak tgk tapi x dpt dpt kan. then lyeen mandi. siap siap. time siap siap tu mira ada dlm bilik lyeen. dye tanya "nak gy mana?" lyeen cakap la "gy tgk wayang". then kak wirda tanya la "nak ikut x?" mira cakap "blh jgk" kitorg pon suruh la mira siap. b4 mira masuk mandi, dye blh plak tanya "betul ke ni?" lyeen n kak wirda cakap serentak "BETUL la" terus dye masuk mandi. mira mira. adeyh.

pukul 2000 kitorg pon turun bawah. luqman pon dah ada kat bawah tu. then luqman drive tu melaka mall. park kereta. then gy la MBO. tgk tgk transformer start pukul 2030. kitorg sampai kat MBO tu pukul 2035. haha. adeyh memang nasib kitorg la. then kitorg beli tiket pukul 2230 punya la. sementara nak tunggu pukul 2230 tu kitorg gy makan kat marrybrown. makan makan lepak lepak sampai la kedai sume tutup. pukul 2210 kitorg gy balik MBO tu. lepak kat luar tu jap then beli pop corn then masuk. duduk. tgk la movie tu. movie habis kitorg duduk jap coz seat penuh kot n ramai org. org dah berkurangan baru la kitorg kuar. then balik ixora. kitorg sampai ixora pukul 0120 kot. online jap. bukak mmls. then tido.

anyway, cite transformer tu supa dupa BEST la. nak tgk lagi!! n thx to luqman coz blanja kitorg :D

THE END. :DD

hajat tak kesampaian

28 June 2009, Sunday.

SALAM n HYE peeps!!

Today lyeen bangun pukul 1000. huhu. actually alarm dah bunyi pukul 0630 tapi effect ubat kuat sgt. tu yang bangun pun lambat. bangun gosok gigi, basuh muka, breakfast, study study n study. Dalam pukul 1230 macam tu kak Wirda tanya Lyeen nak kuar pukul bape. Then Lyeen cakap la x kesah then dye cakap pukul 1400 la. Lyeen pon oke kan laa. Then sambung study then pukul 1300 baru gy mandi n basuh baju. 1334 siap siap sume. blablabla. Then pukul 1350 macam tu gy MMU jap. mau gy cash jap. Then tunggu la member kak Wirda kat dpn Ixora. Pukul 1410 macam tu member kak Wirda tu pon sampai.

Actly kan kitrog gy DP nak tgk Transformers but x jadi coz transformers start pukul 1515 but kitorg sampai kat wayang tu pukul 1520. seat kosong pon seat depan sekali la. memang sakit tengkuk la jawab nye. Then kitorg pon tgk la cite lain. Cite Blood: The Last Vampire. Pas tgk tu terus balik kot. eyh no no no. gy R&R tapau makanan then baru balik. :D

tak banyak pon xtvt ari ni :( yeah!! esk ade class..warghh..nyte peeps!

anyway, ni pic Lyeen n kak Wirda after tgk wayang tu




mummy oh daddy :D

27 June 2009, Saturday.

Salam n hye peeps!

Today i woke up at 0630. Kak wirda yang bangun kan Lyeen. Thanks to kak wirda. Gy solat then siap siap gy jogging :D Then bangun kan myra yg still tido. Pas myra siap kitorg pon gy la main field kat MMU tu. Dalam 5 round jog, myra dah penat. So, kitorg pon stop la. benti tepi n duduk duduk jap. Then balik. Balik tu online jap then gy mandi n basuh baju (warghh, ddk sini tetibe jadi rajin kot). Online online online. Dalam pukul 1000 mama call. mama cakap mama dah ade kat bawah. Lyeen pon pakai tudung n cardigan then turun. Turun turun tgk byk plak barang mama n ayah bawak. printer, rak, dapur, hp n ape tah ag. Pas angkat barang naik atas, susun susun sikit then kuar.

1st venue kat mydin MITC. Gy sana nak beli barang barang tok masak laa. blablabla. Dah abes beli barang tu Lyeen singgah jap kedai ape tah nama dye tok beli aroma therapy tok kak wirda n myra coz b4 ni diorg ade pesan. Then balik la. B4 balik tu ayah ade tanya nak makan ape. Lyeen ngan slumber je ckp "pape je la asl kan jgn nasi berlauk n nasi goreng. dah jemu kot" Then ayh diam jap dye mcm fikir something la. So, Lyeen gy la kat kereta nak simpan barang barang tu. Dalam kereta ayah tanya lagi nak makan apa. Lyeen cakap je la "ayh nak makan apa? pizza hut? kfc?" ayah x jawab tp dye tanya balik kat jusco ada apa. So, Lyeen jawab je la apa yang ada. Then dye x nak. Lyeen ajak la ayah gy DP. Ayah cakap oke. Then ayah drive gy Ixora. Nak antar barang barang tadi. Pas dah angkut sume n susun semua baru kitorg kuar gy DP.

Actually nak gy DP but parking kat DP macam penuh + org plak macam ramai, so Lyeen suruh jela ayah gy MP. Ayah parking kat MP then cari la makan kat MP tu. B4 tu ayah tanya lagi nak makan ape. Kali ni Lyeen cakap je la apa yg Lyeen nk makan kan. Lyeen cakap la "Kenny Rogers la ayah" ayah oke je. Then Lyeen tunjuk la Kenny kat mana then masuk pilih menu then makan. Pas dah abes makan tu ayah tanya lagi nak pape tak. Then Lyeen cakap la. "urm..ntah la.." Then ayah tanya nak tapau tak. Lyeen cakap la "ikut ayah la" then mama cakap "tapau pizza je la" then ayah cakap oke. Oke la. Bayar bayar then kuar. Gy order pizza hut plak. Org tu suh tunggu 15 minutes so, sementara tu masuk parkson la dulu. Tgk ada sale ayah cakap nak apa amek je la. Lyeen pon amek je la jeans je (ceyh, tetibe jadi baik plak). Pas try, oke bayar la. Pastu ayah gy tgk kasut, Lyeen pon join la tp baru je beli kasut baru xkan nak beli lagi kan? so, Lyeen wat tak tau la. Pas dah penat tgk tgk tu baru la gy pizza hut balik amek pizza tu. Then BALIK. around 1500 sampai Ixora. Ayah drop je kat dpn Ixora tu then Lyeen salam salam n dgr nasihat ayah jap then masuk ixora n naik bilik. Fuhh penat. Balik rumah tu tgk kak wirda n myra pon dah balik. So, lepak lepak jap then mak myra pon sampai. whatever la kan. Then kemas kemas balik rumah n bilik. Then online online online n tido jap. blablabla. Malam tu xtvt masak memasak dah mula :D n now UBAT TIME!! daa~

mates

26 JUNE 2009, Friday.

Salam n Hye peeps! :D

Rindu gila kot nak merapu kat blog ni. haha. Lya! sori tak dapat nak update kan cite yang agak lawak n agak memalukan tu. Lately ni busy laa + tak berapa nak sihat :p Setelah 5 hari demam baru hari ni Lyeen nak gy klinik. So, pukul 2030 baru gy cari klinik. Banyak kot klinik dah tutup. Cari punya cari jumpa la 1 klinik ni. Nasib baik bukak. Masuk masuk register then tunggu jap. Tak sampai 5 minit tunggu org tu pon panggil la nama Lyeen then Lyeen n Myra (house mate) n kak Wirda (room mate) pon masuk laa. blablabla then doc ckp la demam ni demam biasa je tp kalo still berlarutan takut kena H1N1 plak. Adeh. Dah abes tu sume amek ubat then bayar.

Pas gy klinik tu, Myra tanya la kitorg nak makan kat mana plak coz dah dpt kereta tak kan la nak gy klinik je kan. So, Lyeen cakap la "Jom makan mcD :D" kak Wirda pun oke je so, lokasi kitorg kat Jusco la. Perempuan kalo dah masuk shopping complex ape lagi kan. Kitorg window shopping je la coz bajet kitorg lari kot. huhu. Pas dah puas window shopping tu kitorg gy la mcD. Makan makan n makan. Pas makan tu balik la ape lagi kan. b4 balik tu of coz la bayar parking dulu kan. Kak Wirda bagi tiket kat Lyeen then Lyeen nk bayar la kan. Masuk je tiket tu dye kuar balik. Kitorg dah pelik dah. Tgk punya tgk n check punya check rupa rupa nye free je kot. huhu. Ape lagi happy la kitorg kan. Jimat duit kitorg. haha.

1st CLASS

15 June 2009, Monday

Salam n Hye Peeps!
Today my class dah start..pukul 1100 to 1200 n from 1400 to 1500. 1st class, class Principles Of Economics (I) n 2nd class Business Mathematics. For Economics class, we all x study lagi but for Business Math, we all dah study sub topic 1 plus homework.

U guess what? My class ramai gila kot chinese. Malay blh kira guna tangan je plus 1 class Lyeen tu ada dalam 79 students.

If dulu Lyeen ada Arra, Nina, Yana, Ct, Lysha n Syaz. ow Lyeen ada Shima, Ain, Myra, Far n Aqish. But Lyeen x sama course ngan diorg ni. Aqish sorg je kot yg same course nan Lyeen. *diam sebentar* Even Lyeen adamember baru but yg lama Lyeen x lupa kan oke :D

Oke la peeps, its time to mandi. Tomorrow, lyeen ada class English from 1400 to 1555 n Accounting from 1600 to 1755. But esk class Acc di cancel kan. wee~ blh rest rest.
Daa~

berakhir or bermula?

Sunday, 14 June 2009.

Salam n hye peeps!! :D

Alhamdulilah dpt jgk Lyeen post blog ari ni. Orientation Lyeen dah abes dah ari Khamis ari tu n sumpah BEST gila la. Rasa macam nak lagi je orientation ni ha. Now, Lyeen ase kan Lyeen rindu gila kot time time tu. Pape je la kan.

Now Lyeen ade kat Ixora Apartment. Kat Melaka ala tempat Lyeen ddk la. Oke oke Lyeen nk cite pasal ape eyh? haa. Lyeen oke je kot kat sini. Kawan pon ramai jgk + sekepala. Senior sebilik oke + serumah pon oke. Then mknan? urm..oke jgk kot but mama masak lagi sedap :p urm..Ha! esk Lyeen dah start class dah. Urm..xtau la nk ngarut ape ag. next time la Lyeen post ag..huhu daa~

Guess what?

Now Lyeen ada kat Ixora Apartment :D sebelah MMU je. tadi orientasi oke la BEST la jugak. OC pon oke best sporting :) tapi yg x best nye kan kitorg ni kene jemur tengah tengah panas coz kat sini xde dewan besar tok tampung 2000 org.
Then the best part is. MAKAN FREE. the whole week ni kirog dapat makan free :D

eyh, oke la mau tido. Esk pukul 0700 dah ne de kat padang dah. Sayonara :D

MMU, Malacca here i come :D



Esk (7 June 2009) Lyeen akan continue study kat MMU, Malacca.
So, ntah bila Lyeen dpt post blog ag pon x tau.. if free Lyeen post oke?
daa~

Secret Recipe, Sunway & Nasi Arab..

DATE: 4 June 2009
DAY: Thursday
LOCATION: Secret Recipe, Giant Putra Heights
TIME: 1630


Salam n hye peeps. :D
Today cite pasal makan lagi n lagi. Today Lyeen, Mama n sorg tetamu undangan gy makan kat Secret Recipe. Memandangkan Secret Recipe baru buka kat Giant Putra Heights, we all pon singgah la makan. Lagipun, dah lama kot x makan Secret Recipe ni ha.

Macam biase la, masuk masuk tgk menu then order. n macam biase jgk Lyeen yg kene order kan. So, Lyeen pon order la 2 Green Apple Kasturi, 1 Tropical Smooties, 1 Chocolate Indulgent n 1 Chocolate Cheese.

Makan makan, minum minum n sembang sembang. Dah abes tu bayar then balik. :D


LOCATION: Sunway Pyramid
TIME: 1915


Lyeen gy Pyramid ngan mama n ayh. Tujuan Lyeen gy ni pon coz nak gy kedai NOKIA. Mau hantar hp nokia 5200 ku yg rosak tu tok repair la. Nokia Care center tu tutup pukul 2000. so, ne rush la kan. Ayah drop kat lift then Lyeen n mama pon gy la dulu. DAh samapi kedai tu, macam biase la bgtau dye ape yg xblh blablabla. Dye amek then ne sign.

Pas tu gy solat. Then gy Jusco plak. Ayah cakap nak cari bag laptop. Then ayh nmpk sport shoe ngah sale. So, ayah pon belek2 then ayh suh Lyeen try. Dah try oke ayh pon beli laa..

Pas bayar teruskan perjalanan gy cari bag. Cari cari x berkenan. car cari x berkenan. SO, BALIK. :D


LOCATION: my house.
TIME: 2130


Balik tu we all makan nasi arab yg abg beli kat Bangi. wee~ nasi tu RM 10 je kot. Ayam dye gila baba besar. + sedap plak tu. tp xtau la tmpt nye kat mana. Abg Lyeen tau la.huhu. oke la. daa~

Pak Li Kopitiam

DATE: 2 June 2009
DAY: Tuesday
PLACE: Pak Li Kopitiam, Section 18, Shah Alam
TIME: 1020

Salam. Lately ni Lyeen asyik cite sal shopping je kan?
Boring jgk nk membacanye kan? :p
But Lyeen x bosan shopping coz Lyeen kan SUKA shopping :D
oke stop it Lyeen.

Oke. Today Lyeen, mama, abg Lyeen n nenek Lyeen (mak mama) gy makan makan pula.
wee~ kali ni nenek belanja. Katanya nak belanja Lyeen b4 Lyeen gy sambung stdy. Katanya jgk nanti Lyeen x dpt nk mkn dah bila Lyeen ddk melacca tu ha. Katanya laa..


Destinasi we all kali ni kat Pak Li Kopitiam. Sure u all pnah dgr nama ni. Coz dulu pernah kuar kat Jalan Jalan Cari Makan kot. Kopitiam ni terletak kat dalam Ole Ole Section 18 Shah Alam.

Tempat dye oke la. Lawa la jgk. drp 10 bintang Lyeen bagi 8 bintang la. Coz service dye macam lambat sikit la.

Oke oke now Lyeen nak share ape yg kitorg order n harga dye skali.

Ni air yg we all order:
- Coke = RM 2.00
- Tembikai = RM 3.20
- Nescafe Ais = RM 2.60
- Teh O Ais = RM 1.60
Ni pula makanan yg we all order:
- Nasi Lemak Special (3 pinggan) = RM 6.90 each
[nasi, 1/2 telur rebus, timun, ikan bilis, kacang, sambal, udang + sambal, ayam kari, serunding]
- Nasi Lemak Telur Goreng = RM 3.90
- Roti Bakar (1 set) = RM 1.60
- Kueh Teow Goreng = RM 4.60
Ouh haa..lupa pula nak bg tahu. Dye ada 5% gvt tax.
Makanan dye pon blh tahan la. Jom try :D
sayonara~

P/S: sori post kali ni x de pic coz hp ku dah turun pangkat. dah xde camera. hp dulu udah rosak. tq :(

I love SHOPPING

30 MAY 2009, Saturday.

Location: Peace Collection, Plaza Alam Sentral.

Hari ni Lyeen SHOPPING lagi & lagi. wee~
Kali ni Lyeen shopping:
  1. skrit labuh warna hitam (RM 30)
  2. Seluar slack warna hitam n dark blue (RM 34 each)
  3. cardigan warna hitam (RM 29).
after shooping kat situ, Lyeen gy beli Bihun Sup kat Kedai Pak Mal kat Section 7. Then sambung shopping.


Location: Giant Shah Alam (Section 13).

Kat sini plak Lyeen beli:
  1. Track Suit
  2. Buah Rambutan 3 plastic
  3. Buah Manggis 2 plastic
  4. Buah Mangga 1 plastic
  5. Buah tembikai 1 biji

Balik tu gy beli Popiah 12 biji. Huhu..
28 MAY 2009, Thursday.

Hari ni Lyeen bangun awal..huhu. Then siap2 coz mama cakap nak gy Tanjong Malim. Pukul 1000 kuar rumah. Mula mula gy bank, wat card lagi satu. Then gy Sec 16 beli cendol n rojak. Sedap jgk la cendol dye tu but lagi sedap kot cendol kat Subang Jaya tu. Then terus gerak gy Tanjong Malim. Sampai sana dalam pukul 1400. Then gy singgah masjid kat sana. Then gy pejabat kerajaan kat sana. Pas tu baru singgah rumah kat Tanjong Malim tu. Angkat barang barang yang ayah bawak then Lyeen kemas kemas rumah tu sikit. Then b4 balik tu gy makan kat mamak jap. Then balik tu singgah Carrefour. Bayar bil then ayah nak beli buku. Lyeen window shopping je la. Then abes sume tu BALIK LA. Sumpah penat gle semalam

apekah?

adeyhhh.. apekah yg terjadi ni? nape ngan aku ni? argh!!!! mcm tension pon ade sedih pon ade sunyi pon ade kot..
ntah laaa...

myspace dah makin sunyi + bosan dah..ym pon same..
now ase mcm xde mood je nk on dah ouhh...

now xtau nk merepek ape ag..so, tc!

imbas kembali

22 MAY 2009.

Hye peeps! how r u today? i'm fine.. wee :D

Hari ni macam hari yg agak bosan sikit la. So, L xde keje L punggah la pic pic yg ade kat computer L dulu. Tengok, delete, tengok then delete. Haha. Then L tetibe je ase rindu ngan sume tu. hehe.


Siapakah mereka? tett~ yang sebelah L tu Wan Muhammad Ghazali (Zally). Dye junior L la. n sebelah tu Arif Nafie' (Pie). Dye plak adik angkatku. L rindu gila la kat diorg ni. Rindu gelagat diorg, rindu macam macam la. Kalo diorg still sekolah kat 27 tu L blh je jumpa diorg but now diorg dah pindah sekolah teknik sepang :(( Oke L relax relax. huhu. Oke next!!


Ni plak pic time netball 2008 :)
L bersama Lynn (tudung putih), Eka (topi hitam)n sally (topi cokelat). Pic ni di snap time perlawanan netball :)
L rindu diorg gila gila + rindu nak main netball :(


Ouh pic ini pula? apekah? from left: Arie, L n Intan. Time ni L ngan Arie ne jadi MC (pengerusi majlis) n Intan tu dye just ddk tepi tu. Katanye nak belajar jadi MC like us :D tq Intan. Nanti bile bile sys pergi sekolah tu sys nak tengok Intan jadi MC oke? Wargh!! rindu sgt sgt nak ckp dpn org ramai. Dulu dulu 2 or 3 minggu sekali naik pentas, jadi MC, ckp dpn budak budak tu. Since form 2 :D but now? duduk rumah ckp ngan kucing n teddy? warghh!! :((

abg mcD

21 May 2009.

Hello peeps! :D
Hari ni L bangun awal! Yeah!! :D so, semangat sikit la. bangun bangun tu L gy basuh ape yg patut n n kemas ape yg patut then online jap. pukul 11 gy order mcD lagi :D
then pkol 12 lebih abg mcD pon dtg la ngan makanan makanan yg L order. Bayar then masuk rumah letak la makanan tadi tu. then lagu dangerous pon berkumandang (ceh) mean message masuk laa. Arra bgtau dye dah sampai. So, kuar jap bg sundae chocolate kat dye then tukar baju pkai tudung then kuar la dok taman jap. Kitorg wat check list then borak2 then lagu fire burning plak kuar. haha. nombor kawasan sec 18 call. haa ni yg nk story sikit pasal perbualan kitorg.

L: hello.
Si pemanggil: Hello. Ni cik Lina ke?
L: ye saya.
Si pemanggil: Saya dari Mc Donald, tadi cik Lina ade order mcD x?
L: a'ah ade.
Si pemanggil: So, order tu dah sampai ke?
L: ouhh dah sampai dah.
Si pemanggil: Dah sampai? oke terima kasih cik lina.
L: sama sama n terima kasih.
Si pemanggil: ni umur bape eyh?
L: HAHAHAHA. nape plak? 18 je.
Si pemanggil: ouh oke oke. terima kasih.


HAHAHA..lawak je abg mcD tu ouh. Blh plak abg tu tanya umur bape. isyh..Lepas letak hp tu L cite la ngan Arra then kitorg gelak gila gila la. adeh. sampai sakit perut wok.

emo seketika

21 hari a.k.a 3 minggu lagi L akan pergi ke Melaka. Wargh..gle cepat masa berlalu weyh. Semalam L x habis habis nak menanges. Warghh!! Sedih nak tinggalkan family, sedih nak tinggalkan BFF sume. Dah la ni first time L berjauhan ngan family kot.

Urm..sedih gile nak tinggalkan diorg ni. Lagi pon diorg pon nak study jauh jgk la kan. Arra, Siti knl dari sekolah rendah lagi. Syaz kenal from darjah 4 lagi since now. Lysha plak knl dari tadika sampai la skang. Adi, Nan, Fahmi, Kerb tu sume knl dari sekolah menengah. L ase memang susah nak jumpa member sebest diorg ni. Diorg la paling gempak, diorg la paling happening, diorg la paling poyo, diorg la paling cute, diorg la paling loyar buruk, diorg la buat L ketawa, menangis, diorg la tempat L mengadu, diorg la tempat L marah, diorg la sume nye la. Hope so korg x lupa kan aku. xtau la macam mana L kat sana nanti. Ne start dari awal. Cari kawan baru tu sume. warghh.. kalo dapat member yg oke tu oke la kalo dpt member mcm ex best friend L macam ne? adeh. L xnk kuar mulut buaya masuk mulut harimau. minta simpang laa.

Mama, ayah n abg doakan lina kat sana oke? na x ready lagi nak masuk sana. na takut time orientasion week tu je. abg dulu kat uniten xde buli buli kan? na takut kat mmu tu ade buli buli je. wargh!!

PESANAN TOK KORG (MY FRIENDS):
Arra! pape pon yg terjadi kite still BFF rite? n if you ade probs or what just bgtau i oke? n if i de probs i bgtau you oke? babe take care. n good luck! ILY. nanti cuti sem kita jumpe oke :(

Siti! wok! ko pon same wok. ko xyah la fikir sgt sal tu. Ag pon ko gy nak study kan wok? wok!! pas ni malam malam aku nak ym ngan sape wok? ko je la tempat aku merepek kat YM wok. :(

LYSHA! nanti aku rindu gelak ko sha. then cite cite hot ko tu sha. tp xpe kite 1 negeri kan? kalo ko nak hang out kat melaka tu roger roger la aku wok. bley gy same same. gy dataran pahlawan tu ke kan?

SYAZ! nanti ko dah dapat tawaran mane mane bagi tau la aku weyh. ko jgn la jadi pendiam sgt. kang aku sorg je yg xtau cite ko kan. ko pon same mcm lysha la. nanti aku rindu cite cite hot drp ko. ko kan mami jarum kan? ;p then kang aku rindu nak nyakat ko. :(

Nan! ko dapat mane eyh sebenarnye wok? aku dah confius ni? weyh! ko jaga diri tau nanti kat sana. Dah dapat buah ati tu jgn lupe nk bgtau aku :p kecian syaz tu ha :pp Wok! nanti kalo de function pape aku panggil ko jadi fotographer ag oke?

Kerb! ni aku x kn rindu kot :p ko suka wat aku sakit ati. ko suke kena kan aku kan? syiot ko kerb. weyh! nasihat ak nanti ko dah masuk UiTM tu ko jgn la lupe awek ko tu ha. Ko ni slalu tukar tukar awek doe, pening kepala aku. :p weyh! kalo ko dpt UiTM melaka kan, ko jd driver aku ngan lysha ley?

FAHMI! ko gy Jepun bukan nak call aku dulu kan? aku majok r ngan ko pamie. Ko dah la byk rahsie aku kan? aku pon byk tau rhsie ko kot. weyh! kalo ko balik sini ko bwk balik sorg mamat jepun tok aku bley? weyh! bile ko nak balik sini? kalo ko balik ko roger aku tau wok. ko kat sana jgn lupe aku weyh. kakak ko yg byk merapu ni :p aku rindu ko la weyhh :( weyh! ni ag satu. ko kat sana igt sikit awek ko kat sini.

ADI! adi, ko jgn risau la adi, aku doakan ko dapat masuk ipt oke? kalo ko ade probs pe bgtau aku weyh aku janji aku tutup mulut :| weyh! ko jgn la bwk moto sgt wok, kang excident lagi. ko tu asyik excident je. bulan ni bape kali dah ko excident kan. so, pas ni bwk kete je tp ko jgn bwk laju dah la. Moto bahaya wok.

Happy Teacher's Day

Semalam L tgk drama kat tv2 ke tv1 ntah la kan drama tu pasal hari guru then L terigt la zaman zaman sekolah ni. Urm. terasa rindu plak nak skola balik ouh.. Huhu Zaman skola rendah x rindu sgt kot sekola menegah tu ha.. adehh..
warghh cikgu cikgu L rindu cikgu!!
cikgu!! selamat hari guru!
Teacher!! Happy Teacher's Day! :D

ouh yeah!! lupe!! ari ni jugak haji ulangtahun member L, Yana..
HAPPY BIRTHDAY LEA/YANA :D

Tagged by Far

*hari ni kan ase mcm free je nak buat sume tagged yg dah lame ku biarkan. Sory Far coz baru nak buat.

Instruction
1- Make a list of what you want on your birthday
2- The list should be 10 numbers
3-Give it to 10 friend of yours.


*Memandangkan birthday L dah lepas, xpela L buat jgk la lagi pon L igt ag ape yg L wish 4 my birthday ari tu :D

10 things what i want for my birthday is ..


First.
celebrates with my Family (ni dpt)

Second.
Celebrates with my Friends (ni pon dpt)

Third.

laptop Toshiba Satellite M300 (warghh ni pon dpt my dad bg)

Fourth.
new handbag (ni pon dpt bag from Bonita my mom bagi)

Fifth .
nokia 5800 (x dpt)

Sixth.
camera slr digital (nope)

Seven.
extra money (no cmmnt tp mcm dpt je)

Eight.
new shades. abg!! belikan laa

Nine.
ase nye tu je kot

Ten.
ari tu minx tu je la..


P/s; Dork thanks for tagged me, I feel honoured to you. ceyy. bytheway bagi juga la na present to me dork dh alang2 persahabatan tuh HAHA. Thankss my hottie dork :)
xxxxx

I AM TAGGED
atok, hanibi, fawa, arra, nina, amyy, lya & sape sape je la

Tagged Tagged

1st tagged by Far


Regulations.
1.Paste pictures of your favourite singer local female and male. and tell the reason why you choose them as your favourite one.
2.Paste pictures of your favourite local actress and actor.and tell the reason why you choose them as your favourite.
3.Lastly tagged of your favourite friend to do this .



My Favourite singer local ( FEMALE )

yg ni mcm ramai je but xtau la nk letak sape :p


My Favourite singer local ( MALE )

You all sure knl nye la sape dye ni kan? yeah dye ni la ANUAR ZAIN. I repeat ANUAR ZAIN. I adore his voice. Gila cair la kalo dgr dye nyanyi + cair tgk muka dye. :p
lagu lagu dye pon best pe kan kan. I adore him laa


My Favourite actress local ( FEMALE )

FAZURA!! :D
dye berlakon best ouhh.. Best gila la + suke super duper fashion dye :D ++ suke gle la attitude dye ni :D


My Favourite actor local ( MALE )

ala..L dah cari dah pic dye ni tp x jumpa la..huhu..kalo yg ni kan L minat gle si Zul Zuhaimy berlakon..gila macam real la.. :D


I AM TAGGED
sape sape yg nk :D


2nd tagged by Far


1.Besides your lips,where is your favourite spot to get kissed? by whom?
- Hahaha

2.How do you feel when you woke up this morning?
- Happy kot

3.Who was the last person you take a photo with?
- my friends (Arra, Siti, Syaz, Yiyien, Wawa, Nina, Mimie, Mya, Fana, Nan)

4.Would you consider yourself to be spoiled?
- nope

5.Would you donate blood?
-kalo ade peluang la

6.Have you ever had a best friend who is of the oppossite sex?
-Yeah

7.Do you want someone dead?
- nope

8.What does your last text message said?
- hot stroy :D

9.What are thinking of right now?
- nak masuk U

10.Do you wish someone was with you now?
- yeah!! Arra!

11.What time did you go to sleep last night?
- 2.30 am

12.Where did you buy the tshirt you are wearing now?
- ni jersey netball la syg

13.Is someone on your mind right now?
- i think so

14.Who was the last person who text you?
- Siti

15.Peoples tagged to do this quiz:
1-10 sape sape je yg nak

16.Who is you are having relationship with?
- my laptop :D

TQ FAR



syarat-syarat menerima award ni ;
*pastikan jantina anda adalah perempuan .
*copy badge kat bawah tu sebagai award anda .
*nyata 7 sebab kenape anda bangga menjadi perempuan .
*pass kan award ni kepada girlfriends anda .


"7 reasons why i'm proud to be a girl ;"



* a) sebab Allah dah jadi kan begitu :D
b) sebab semua girl lawa, gorgeous, comel, cun
c) sebab girl blh pakai accessories ape je yg kita nak
d) sebab girl tu adeh ape eyh?
e) sebab girl tu macam batu permata :p (yeke?)
f) sebab girl is girl laa..girl more hadworking then boys :p
g) sebab xtau la syg

friends who deserve this award
Hanibi, Amyy, Nina, Arra, Fawa

Antara Dua

Warghhh!! ari ni ari yg mengenyangkan. Haha.. Ape kene ngan tajuk eyh? xde la actually hari ni L ade dua jemputan. 1st pukul 12.45pm gy lunch Kenny rogers kat Mid ngan my cousin (kak Ija, kak long Nana, KD n Nz) n 2nd pukul 4pm gy mkn kat Serambi Corner ngan my friends (Arra, Siti, Lysha, Syaz, Nina, Mya, Fana, Yi yien, Wawa, Mimie, Nan, Adi, Nazmi, Aiman n Hadi). Urm..agak agaknye mane 1 eyh L nk gy?

Haha..nak tau je L pilih yg mane? 1st L tanye ayh L nk gy mid tu then ayh xbg coz xde sape nk antar mean xde transport la. Then L pon amek keputusan gy Serambi. Ni L x minta izin ayah L la coz kalo L minta izin CONFIRM ayah x bagi kan sbb kawasan tu dah jadi kawasan blacklist kot. huhu. So, L pon cakap je la kat mama nak gy Serambi then mama bagi. Oke la mule mule susah jgk la mama nk bagi mama tanye transport laa tu la ni la sebab ari ni abg L x de kat umah dye gy Bangi. Oke then L pon jawab je la. Pass la.

Oke la as usual, L tunjuk la pic tok tatapan anda sume :D tapi pic tu insyaallah L letak esk coz sume pic ade kat member ku :D

La La Land

Yeah!! L suka sgt ouh dgr lagu ni. Best!!! 5 star la L bagi :D

La La Land - Demi Lovato



I am confident, but
I still have my moments.
Baby, that's just me.

I'm not a supermodel
I still eat McDonald's.
Baby, that's just me.

Some may say I need to be afraid
Of losing everything.
Because of where I
Had my start and where I made my name
Well everything's the same
In the la-la land machine. Machine.

Who said I can't wear my
Converse with my dress?
Oh, baby, that's just me!

And who said I can't be single
I have to go out and mingle
BABY, that's not me
No, no.

Some may say I need to be afraid
Of losing everything.
Because of where I
Had my start and where I made my name
Well everything's the same
In the La-la land machine.

Tell me do you feel the way I feel
'cause nothing else is real
In the la-la land appeal

[guitar]

Some may say I need to be afraid
Of losing everything.
Because of where I
Had my start and where I made my name
When everything's the same
In La-la land machine
Well, I'm not gonna change
In the la-la land machine
Well I will stay the same
In La-la land...

Machine

I won't change anything of my life
(I won't change anything of my life)
I'm staying myself tonight
(I'm staying myself tonight)

La la la la la....

tawaran tawaran :D

hye peeps!!

Ari ni L nak ckp sal tawaran pulak wee~ + kebetulan lya tanya kan so, L list kan la :D

ni tawaran yg L dapat:
1. UNITEN, BANGI; Foundation in Information Technology
2. MMU, MELAKA; Foundation in Management
3. MSU, SHAH ALAM; Foundation in Management
4. UNISEL, BESTARI JAYA; Foundation in Information Technology
5. KUIS, BANGI; Foundation in Information Technology
6. UNITI, PORT DICKSON; Diploma in Multimedia
7. UNIKOP, BATU CAVES; Diploma in Accounting
8. FORM 6, ALAM MEGAH; Kemanusiaan
9. POLITEKNIK, SHAH ALAM; Diploma in Marketing

N this is da tawaran yg L tak dapat:
1. MATRIKULASI; TAK apply
2. MAKTAB; TAK dapat
3. UPU; TAK dapat

N L dah amek keputusan muktamad, L akan continue study kat MMU, Melaka :D
register 7 JUNE 2009 ni. Sape sape yg nak continue study kat MMU, Melaka bgtau la eyh mne tau kot kot bley kwn kan :D

Lagoon n Pyramid

hye peeps!!

Warghh!! setelah sebulan lebih x update blog ase mcm rindu plak kat blog ni..huhu. Oke oke tok permulaan meng"active" kan blog ni, L just nak story ape yg berlaku last week..wee~

Last week, 7th MAY 2009 L n BFF n CLOSE FRIENDS n my girl kuar gy lepak kat SUNWAY LAGOON n SUNWAY PYRAMID. Walawey! best gle laa...

1stly Lysha datang rumah then gy angkut SITI n then terus gerak sunway. Abg L parking kat Pyramid n kitorg jalan kaki gy Lagoon tu. Kitorg beli ticket dulu then time nak pakai wristband tu budak laki (Kerb, Nan n Amirul) tegur kitorg then Nan gy beli tiket coz Kerb n Amirul x bwk duit byk kate diorg laa..

Then kitorg pon tunggu la Arra, Mya, Mimie n Zatty..Diorg tak tau jalan nk gy Lagoon kate nye laa. So, Kitorg pon gy la jemput diorg. OTW jemput diorg plak, Siti jumpa kedai kasut so dye n Nan gy la kedai tu n L n Lysha gy jemput diorg laa. Then pas jemput diorg, kitorg pon gy kat Siti blk then blablabla gy la Lagoon.
Malas la nak story panjang.. L letak pic je la eyh?























anyway, best gle la kuar ari tu :D

waktu malam

Hari ni kan tetibe je L ase semangat nak cite sal xtvt L b4 L tido. haha.

Selalu nye malam sure L online punye la. Layan myspace n ym. Kalo rajin post blog. hehe. Lately ni L slalu online sampai pukul 12 a.m x pun pukul 1 a.m. Kalo xde geng smapi pukul 12 am je la. Kalo de geng 1 am. Then off sume masuk bilik. Basuh kaki, cuci muka, gosok gigi sume. Then L mulakan xtvt harian L.

Xtvt biase, SMS la kan. Kalo de crdt SMS kalo x dok diam je la. Then kadang kadang bergayut laa. Kadang kadang x coz L malas nak layan.

Selain dari SMS, L selalu baca novel. Kalo ada novel la. Kalo xde x suka buat sudoku. Yess L buat malam malam. pelik ouhh. org len buat siang siang L buat malam malam. haha.

Disamping itu, L dgr la FLY x pon dgr mp3 je. Sekian. haha.

Bagaimana pula dgn xtvt anda?

Multimedia University

1 April 2009.


Pagi td ngah L khusyuk mengonline, tetibe je mama L ckp ngan L.

Mama: Lina, jap lagi gy buang sampah then gy amek surat. Mama tgk macam byk je surat.
L: yela ma jap ag lina wat.
Mama: jap jap..jap kamu tu ptg nanti bru buat.
L: hehe. ye la ma.
Dgn malas nye L turun bwh amek sampah then buang then gy kat peti surat, nak amek surat. "La..1 je ke? mama ckp byk. Surat tok sape plak ni" kata L dlm ati. Sambil jln nak masuk rumah L tgk la "Lina Liyana? dari MMU?" kata L dlm ati ag. Riak muka L dah bertukar jadi ceria :D "Mama!! Mama!!!" jerit L. L pon masuk la dlm kunci pintu sume then jerit lg "Mama!! surat MMU dah sampai" dgn excited nye L pon bukak la surat tu kan. Baca punya baca L bgtau mama.

L: Ma! Lina dpt tawaran ma.
Mama: course ape?
L: Foundation in management ma. Yg Lina nak sgt tu ma.
Mama: dekat Melaka ke?
L: yela ma kat mne ag.
Then L pon baca la syarat2 dye tu sume. Oke b4 10 April ni kene byr kat dye. Oke fine. Tapi bila ayh balik ayh ckp nape xamek IT kat uniten je?..

argh!! ketentionan diri ku melanda skali lagi. Yeah! mmg L nak management tp L minat IT jgk. urm..L tau ayh nak L amek engineering jgk but kalo L dah xminat xkn nak pakse jgk kan. urm..adeh..pening pening..

Party!

29 March 2009.

nak hadiah! nak hadiah! tu lah yg L dgr bila L jejak kaki kat umah aunty Yati kat Mahkota Cheras tu.

Actually semalam(29/3/09) birthday anak saudara L, Fatihah Mahirah. So, Happy Birthday!

Semalam L dtg lambat kot. Party start pukul 3 p.m but L n family dtg pukul 5.00 p.m. Ada hal yang x dpt dielakkan plak kan. Macam biase, sampai salam sume org. then L baru nak duduk, si Madihah dtg kat L then Maisara plak "aunty aunty, aunty bru sampai ke?" adeh..then Mahirah plak.

Pas diorg gy, L gy amek mknan n mkn. blablabla. then pukul 7.15 p.m cam tu plak cousin L, Malyn nak balik umah jap nak amek baju kata nya. So, L, Nozie n Nana pun ikut la Malyn. Malyn pon drive gy Bandar un Hussien Onn (BTHO). blablabla. Pukul 8.30 p.m cam tu kitorg sampai mahkota cheras. Then mkn mkn mkn n then L pon balik. Balik dah penat then sambung baca novel. Then tdo.

Earth Hour



hye peeps! :)
Dah ready ke nak duduk dlm gelap esk? hehe. Sabtu ni (28th March 2009) turn out your lights for one hour only (Earth hour). Starting from 8.30pm to 9.30pm. Jom la kita support earth hour!!

U N I T E N

22 March 2009.

Hari ni gy UNITEN. Pukul 3.30pm kot baru bertolak. haha. Sampai sana pkol 4pm kot. Sampai sana, gy hantar borang dulu. Then tunggu 15 minit tok dpt surat tawaran. OMG!! L dpt tawaran stdy kat UNITEN. Foundation in IT kot. haha. Sementara tunggu surat tawaran tu siap, L tunggu abg L dulu. Dye kn stdy kat UNITEN tu haa. Then pas dapt surat tawaran tu, L merayau sat. Then gy ALAMANDA. Kat sembonia de sale plak. Nak shopping but duit lak x bwk byk. So, gy pizza hut je la gy mkn. Then pas mkn tu gy beli barang tok abg jap. Then antar dye kat UNITEN blk. Then gy Mahkota cheras, umah cousin then pkol 11.15pm cam tu kot bru blk n pkol 12am kot bru sampai umah. On9 jap then gayut n tdo. THE END

kembali


18 MARCH 2009:

Baru je kelmarin L post blog ckp L rindu sgt sgt SAHABAT L. Alih alih hari ni L dpt jgk jumpa Farah n Nina :) Pagi tadi kitorg gy sekolah tok antar salinan sijil kitorg tok dicop. L sampai sampai sekolah tgk tgk Nina n Farah dah de kat skolah. Mean L terlambat sikit la coz L gy kedai foto dulu tok amek gambar. Kitorg pun gy la pejabat sekali. Then antar sijil tu then office boy tu ckp pegawai x sampai lagi. Makna nye, esk kitorg ne datang lagi la tok amek balik sijil kitorg tu. Adeh. Pas bagi, abg tu pun check sume. Then kitorg lepak kat tangga. Borak borak jap. Then yes, balik. L ne balik awal coz de hal yg perlu diuruskan lagi. Anyway, dah kurang skit rindu L kat diorg tu :D