Pages

menyepii

I'm BACK!! Dah lama dah L x post new entrykan. Nak tau ke mana L menghilangkan diri? Actually bukan menghilangkan diri but menyepikan diri untuk seketika. Oke lah, Hari khamis ari tu (22/01/09) sebelah tangan L, iaitu tangan kanan L sakit coz muscle pain. So, L agak susah nak type new entry. Then hari Jumaat lak (23/01/09) L ne musibah yg agak teruk. Muka L lebam lebam. Pipi sebelah kanan, dahi sebelah kiri & peha L lebam, bibir atas & bawah L berdarah n sakit kat perut & tengkuk. Amek ko. Jgn tnye L kenapa L jd camni k :) Then selama 3 hari 2 malam (24/01/09-26/01/09) L de family day kat pahang. Ni yg L nak story sikit ni.




Sabtu (24/01/09):

Pagi pagi tu L packing barang. Then gy antar Mika n Ayie gy boarding kat section 13. Pastu kitorg terus berangkat gy Pahang. Family day kiorg kat BUKIT TINGGI. Mule mule sampai sana biase la, salam pakcik makcik n cousin sume tu. Then jln2 jap, snap pic, then check in bilik. Kitorg sume yg gy de 7 family. Family Pak Chak, Aunty Yati, Ayah (Pak Teh), Pak Ngah, Pak Lang, Pak Cik Lam n Pak Su. Sume de 8 bilik n 4 rumah. 1 bilik tu kosong n bilik tu tempat 3 anak dara tido (L, Kak Long n Nozie). Pas dah check in ape lg kitorg ne la angkat barang. Da angkat sume de la dlm pukul 5pm. Tyme tu lak L n Nozie jln2 la tgk kawasan sekeliling n ne bawak anak saudara kitorg (Mahirah n Sara). Dah abes jln2, kiorg pun gy la swimming sampai pukul 7pm n sauna smpai pukul 8pm. 1st time lak gy sauna ni. Best la plak. Pas abes sauna tu sume kitorg pun siap2 la nak gy makan. Nak gy amek mknan kat bilik 3503 n makan kat bilik 3501. Pas makan, de plak aktiviti tok anak2 n menantu. Mule2 tukar tukar adiah then kalo x silap de 3 game (teka artis versi clue, teka artis versi koir & tentang family). Kitorg yg remaja ni ne jd pasukan koir yg disertai oleh L, Nozie, Kak long Nana, Yap, Acik n Abg L. Dah abes game sume, L n cousins L pun turun bawah jln2 lg coz abg n Yap ckp de Faizal Tahir kat bawah. Tapi mmg ada pun. Susah gila org org nak lepaskan si Faizal Tahir tu. Sementara lepak kat luar tu kitorg sempat snap pic ngan witch.haha. Pukul 12am L n Nozie pun naik atas coz kesejukan (yg lain sume dah naik dulu). Pastu kitorg pun masuk bilik khas (bilik 5303) tok kitorg tu, then tgk tv jap smpai la tv tgk kitorg n nasib baik kitorg tersedar tv terbukak. Kitorg off tv then tdo.


Ahad (25/01/09):

Pagi tu kitorg breakfast dulu kat La Balson then de sukaneka 4 all. Sukaneka tu wat kat padang volleyball sebelah swimming pool. Mule mule sukaneka 4 kanak kanak. Ala isi air ke dlm botol menggunakan sudu. Amek ko. Sampai sorg tu menangis ckp game tu susah. Pas kanak kanak, de game 4 dewasa n remaja. I mean combine la. L group ngan Pak Cik Lam, Ain, Ila, Abang Long n Abang Ngah. 1st game, lari dalam guni. 2nd game, isi air dl botol menggunakan sudu n 3rd, baling belon yg berisi air. N lastly main campak campak belon tu. Game yg isi air dlm botol tu ramai yg main tipu ouhh, xadil :p Dah abes game, kitorg gy gym then terjun lagi dlm swimming pool tu n then gy sauna then swimming lg n then sauna. Then siap siap gy makan tgh ari kat bilik 3503. Dah makan tu sume kitorg gy Japanese Village pulak. Time tu hujan lak. Bertambah sejuk la. Kitorg gy n balik sana naik challter. Dah balik from Japanese Village tu, L n Nozie n Kak Long Nana gy ushar cenderahati. So, L pun wat tgn n gy naik menara. Ari pun dah ptg, kitorg pun agak penat, so kitorg lepak bilik 3502 plak. Lepak lepak tgk tv, tgk pic n dgr lagu. Pukul 8pm kitorg turun lagi coz nak lari dari kuiz 4 remaja lak (tp xdpt lor coz ujan kat luar). Ujan ujan pun kitorg redah je n gy tgk persembahan kat ctu. Dah agak bosan n kelaparan, kitorg pun naik la gi makan n then turun balik. Alih alih abg call L suh naik coz kuiz nak mula dah. Kitorg nye kuiz sorg ne jawab 10 soalan, soalan no 1 je da soalan sal doa. Nasib baik L boley jwab. n L dpt no 2. :)
Pas abes kuiz, kitorg pun turun bawah balik n main game yg perlukan token tu. Then da pnt main kitorg naik bilik n tdo.



Isnin (26/01/09):

Mcm biase, bangun bangun gy bilik 3501 coz nak gy mandi n nak siap2 nak balik. Tp b4 balik tu setgh org gy breakfast kat LA BLASON n setgh lg gy breakfast kat bilik 503, setgh lg still tdo n stgh lg gy gym n swimming. L yg pas breakfast gy landing kat atas kerusi kat swimming pool tu. Dlm senyap senyap mak ngah L ckp de org curi curi snap pic L. haha. pe laa. Then pukul 10am tu abg simpan brg kat dlm kereta n pkul 11 tu sume da siap2 nak snap pic dpn Colmar Tropicale (tol ke aku eja ni?). Then pukul 12 Kak Ina check out kan tok kitorg n then kitorg gy GENTING HIGHLANDS lak. Then pukul 5pm baru balik. Fuhh pnt!!


4 comments:

atok said...

wah.
mest best en g sane.
atoyyy

L said...

yup yup..
x cukup la 3 hari..

cikdoktorfalsafah said...

ya ya
mestilah tak cukup 3 hari je ;)
anyhow,
nampak best gle oke!

L said...

bkn nampak je tp memang best laa