Pages

QTI

Banyak bende kot yg L nak story..tp x de masa coz bz :) so, L mulakan dgn 10hb ari tu la eyh..

10th FEB 2009.

Hari ni L bangun pukul 7.30 am. Bangun bangun, L duduk jap kat atas katil n tgk jam. Pukul 7.35 am L turun katil n amek towel n terus menuju ke toilet dgn hasrat nak mandi laa. adeh. Pas abes shower sume, L pun kuar la toilet n tgk jam. "Ohh gila! Dah pukul 8.04am laa. Ari ni acik tu amek aku pukul 8.30 am. Mati aku kalo lambat" kata L dalam hati. L pun cpt cpt la capai inner + baju + jeans + jam. Dah pakai sume, L pun bilas bilas rambut L n then ikat. Pas dah ikat tu, L pun masuk kan purse + hp + panadol + minyak cap kapak + gula gula + ear phone + minyak wangi dlm beg L. B4 that, L check dulu purse L de lesen ke x, de duit ke x, de IC ke x. Then dah check sume baru L masukkan dlm beg L. Then L tgk jam, "8.20 am sempat ke x ni? nak mkn lg, nak pkai tudung lg, nak pkai stokin lg. adoyai" kata L dlm hati lagi. Then L pun capai stokin + beg + tudung L then L kuar bilik L n amek kasut lak. Then L turun bawah then letak beg n stokin L atas kerusi, kasut L letak kat dpn pintu n then L pun pakai la tudung. Then L gy dapur, dok kat meja mkn n L pakai stokin dulu then L pun bukak la bungkusan nasi lemak yg mama beli pagi tadi. L tgk jam lagi "pukul 8.25 am. fuhh,sempat lagi ni" kata L dlm hati lagi. Then L baru makan dlm 5 sudu, L dgr mama ckp:

Mama: Lina! dye dah sampai.
L : Huh? dah sampai ke ma?
Mama : Iyela dye dah sampai. cpt cpt.

L pun pe lagi, tinggalkan la nasi lemak tu n then amek air mineral n masukkan dlm beg. Amek beg then pakai kasut. Nasib baik b4 that L dah siap sume + kasut tu L just masukkan kaki je. L tgk dlm kete just de acik tu sorg. "Aik? aku sorg je ke? mane FU n SYAZWAN? Ah..biar la" Then L pun masuk la dlm kete n acik tu pun tanya "Lesen de x? kalo xde t cam ne nak wat QTI" L pun jwb la balik "ada ada". Then acik tu pun ckp “Acik amek dak SUBANG JAYA dulu k?”. “Padan la mamat dua org tu x de ri ni” kata L dlm ati then L pun jwb “oke”. Blablabla. Mls nak cite panjang laa..Pas acik tu amek TEH n FARIZ, acik tu pun terus bawak kete gy metro. 50 min seyh kitorg kat subang tu. Tunggu THE n FARIZ siap la + jam gila vavi plak kat situ.

Dah sampai Metro tu cam biase la, ne tunggu En. Mazlan dulu. Then en. Mazlan panggil L. “
Huh? Asl aku sorg je dye panggil? Slalu nye dye panggil sume skali” then L pun gy la.. En. Mazlan pun ckp la “ari ni lina de QTI, so skang saya nak kamu practice jap” L pun ckp la dlm ati “ALHAMDULILAH mamat 2 org tu x de skali, kalo x malu seyh”. Then cam biase dye suh bwk gy kat bukit. So, time tu hujan plak. Adeh. L pun bawak la cam biase kot tp sume nye x betol. Hujan nye pasal la ni. Then dah abes bukit, parking n 3 pointer tu, En. Mazlan suh gy kat jln raya wat jln 3. L pun wat la. Jln Raya pun cam ape tah. So, Dah abes jln raya tu En. Mazlan pun daftar kan L tok QTI. Dah daftar L ne tunggu bpe minit. Pukul 11.10 am de cikgu tu panggil name L then L gy la cop jari n then gy kat kete n dye bawak kete gy bukit. Then L wat la.Alhamdulilah kali ni L lulus bukit, parking n 3 pointer tu. Then dye suh bwk gy jln raya guna jalan 3. Perghh..time ni L ne marah kaw kaw nye la..haha. Dah la org nye perempuan muka garang gila ouhh. L bajet L dah gagal but alhamdulilah L lulus :) L de wat 4 kesalahan. Then dah abes tu sume, L abis dlm pukul 12.15 pm then L lepak kantin coz nak tunggu acik tu amek + tunggu 2 org mamat tu. 2 org mamat tu dah abes, en. Mazlan pun dtg kat L coz nak amek kertas yg bermarkah tu then en. Mazlan tu ckp JPJ TEST L 26.2 ni. U all doakan L k? Then acik tu pun dtg then kitorg pun blk laa..

Berakhirnya blog yg ke 50 L :)

3 comments:

farahk said...

gud luck..heheh
hopefully,dapat pegawai jpj yg baik..
sy dulu dapt yg sengap nak mati.naik menyampah pun ade.muahahaa.

L said...

ouh really? btw, thx oke?

Anonymous said...

Chill...jgn risau..metro bleh wat smpai lulus kan...hahahahahaha...