Pages

pelanggaran berlaku

Masih dlm mood semalam (penat) n masih dalam cerita semalam. Semalam dalam pukul 3.30 pm kitorg sampai rumah. Ayh pun parking la depan rumah sebelah jap coz nak angkat barang. Dah abes angkat barang, ayah gy la ubah kete n parking kat tempat biasa. L ngan abg L kemas kemas la barang barang yg diangkat tadi. Then L gy hidang kan mknan yg ayah beli kat restoran syed tu. Dah abes hidang tu, mama n abg pun turun la. L pun pe lagi, ajak la mama n abg makan. Time L, mama n abg L ngah makan tu ayh ngah solat. Dah nak kat abes da L makan tetibe L dgr de org panggil panggil. L nak intai tp malas la coz ngah mkn kan then bell lak bunyi. L gy la bukak pintu. Tgk tgk abg umah sebelah ni. Dia pun ckp la kat L "kete kene langgar". L tgk kete abg elok je then L tgk la kate ayh lak, huh? terukk nye. then L pun ckp la "a'ah la".


Time tu L dah blur dah. L tutup pintu n gy dapur ckp "bang kete kene langgar". Abg L pun dah sedih dah coz dia ingat kete dia yg ne langgar. L n abg L kuar la ngan tgn kitorg yg xbasuh lagi. Mama lak tgk ayh dah abes solat terus bitau yg kete dia ne langgar. (adoyai baru sebln lebih dpt kete tu dah ne langgar)


Siasat nye siasat owner kete kancil tu (india) ckp dia nak elak drp kete mane tah. Elak elak terus kete dia masuk bawah kete waja tu. Then about 1 hour la org berkumpul kat situ n lastly ayh n uncle tu gy balai.


Pada asal nye kete tu ayh parking serong. Then tgk dah jadi straight n kene tiang elektrik tu. Lebih kurang 32 inci tayar kete waja tu bergerak dari tempat asal.


Pas diorg balik balai, uncle tu bawak la saudara mara dia suh tolong tolak kete kancil tu.

Nasib bek kete kancil tu boley kuar dr bawah kete waja tu kalo x, satu hal lagi.


Pas dah tolak kuar tu, kete kancil tu n waja tu pun ne la bawak gy balai coz pegawai tu nak amek gmbar kete kete tu. Pukul 6.30 pm sume dah bersurai.


B4 maghrib tu L tgk lagi tempat tu n L nampak de kesan tayar.


L bersyukur sgt sgt coz time tu kitorg 1 family dlm umah. If kitorg dlm kete, L ase L dah tercedera kot coz L suka dok kat belah kanan. Nasib baik kete je kemek. ALHAMDULILAH.

4 comments:

atok said...

malang x berbau! eheh ;DD

L said...

tu la pasal

cikdoktorfalsafah said...

alhamdulillah
seb baik L tak ape ape :]

L said...

:) alhmadulilahh