Pages

Seharian

Semalam L penat sgt, so blog tok semalam L post ari ni la.. 8)

Pagi pagi semalam L bgn ngan semangat nye.haha. Coz L x sabar sabar nak jumpa SAHABAT L. Dah siap siap L pun turun la nak makan. Alih alih mama cakap ayh x bg gy. Frust gila la!! Adoyai. Dah la benda ni dah rancang 2 weeks ago. Urm..ape nak buat kan. Pas ayh cakap cam tu, L pun kurungkan diri L dalam bilik (konon konon merajuk la).

Pas sejam, mama pun ketuk la pintu bilik L. Mama suh siap cpt cpt. Huh? Siap cpt cpt?? Nak gy mane?? Ha..mama pun cakap la nak gy The Curve n belajar driving. Belaja driving? haha. Dah siap siap tu ayh pun drive la gy subang jaya. Dekat dekat ngan proton edar tu de kawasan lapang. So, ayh pun ajar la kat situ. Ala kacang jela.haha. Pas ayh ajar tu, L pun drive la. Pas sejam drive tu, tetibe je hon kete tu bunyi sendiri. Terkejut L. Sib baik la L x gy tekan minyak lagi. Kalo x, accident la nampak gayanye.huhu. L bawak kete tu sampai rosak ouh. Isyh ganaz tol la L ni.haha. Tu la sape suh ayh arahkan L wat conner conner je. Kan stereng tu dah wat hal. Ayh cakap wayar kat dlm stereng tu terbelit.haha. Sib baik la kete company. Kalo kete sendiri dah lame L kena marah ngan ayah 8)

Pas abes belajar driving tu, ayh lak drive gy The Curve. Mule mule gy mkn dulu kat kedai mamak kat Tesco tu. "Aney! Teh ais n mee goreng mamak 1" kata L kpd mamak tu. Pas mkn, baru gy The Curve. Kalo gy The Curve tu wat pe lagi kalo bkn SHOPPING!!. Asyik shopping je, cam mane la duit xabes. Adoyai.haha. Pas gy The Curve tu, gy Ikano Power Center lak. Pas tu Ikea. Pas tu patah balik gy Ikano, The Curve n Ikea.haha. Penat berjalan seyhh. Then gy mkn kat PELITA lak. "Nasi goreng ayam 1 n air tembikai pls" kata L kpd abg myanmar tu (mandai mandai je). Then gy TAIPAN lak. Adoyai. Ayh! Kaki L sakit laa!!! Adoyai. Then gy cri topup celcom 5 tok member lak (ssh tol nak cari.x jumpa jumpa pun). Then gy 7e lak. Akak tu ckp mesin problem, kertas tu xnk kuar. Adoyaiii. Alih alih L suh ayh gy kedai depan jela. Celcom 5 xde tp celcom 10 dela. So, L pun beli la 10 (T ko topup kn maxis 5 tok aku taw).haha.

Pukul 9.45 pm baru L sampai rumah. Daripada battery hpku full sampai la kong. Battery hpku kong bile L sampai Pelita tu. Penat seharian berjalan. L tambah tolak darab bahagi semua. 9 jam 45 minit L de kat luar. 5 jam 30 minit de kat The Curve, Ikano n Ikea tu. Fuhh..

Malam tu, L ngah dok kat lantai bilik L. Then Mika yg de kat atas katil L tu gy cangkuk mata L. Bawah mata L tu berdarah n pedih gila!! ouhh noo!! Rosak lagi mke L.huhu

3 comments:

F Z said...

hahaha.
ciyan kak lina.
asyik kena cakar dgn kucing jew :p

atok said...

alala bese laa tuuu ;P

L said...

tau xpe..
sedih gle ouhh