Pages

Guy??


Guy? Ada apa dgn guy sampai org sanggup jadi gay? Ohh guys..please lah. Kalo girls yg tergila gila kan guys xpe jgk ni guys yg tergila gila kan guys. Apalah nak jadikan.

Guys yg L dah jumpa kat dunia ni ada macam macam jenis perangai n sifatlah. Ada yg baik, gentleman, sweet, cool, kelakar, playboy, berlagak, pendiam, baik hati, mengada ngada (jgn ingat girls je nak attention), hot tempered, kaki paw n many more lah.

Ohh yes! Guys ni kan ego diorg memang tinggi. Dah lah tinggi then diorg lagi nak tinggi kan ego diorg tu (x suka L guys cam tu). Majority guys kalo nak settle kan problem diorg especially yg melibatkan other guys lah kan mesti diorg ajak fight. Kenapa lah guys x boleh nak settle kan problem diorg dgn berbincang je? U all ingat dgn fight tu girls boleh cair ke? Hey! Please lah. Kalo L, L xkan cair oke? U all ingat dgn fight tu jgk u all boleh tunjuk yg 'aku kuat', 'aku lagi kuat lah' cam tu ke? Huh..please la guys.


Ohh btw, ni L listkan ciri ciri guys yang majority girls idamkan:

  • Beriman
  • Baik
  • Berilmu
  • Pemaaf
  • Bertolak ansur
  • Pandai ambil hati
  • Boleh bawa berbincang
  • Memahami
  • Menghormati org lain
  • Setia
  • Caring
  • Kelakar
  • Cool
  • Jujur
  • Sentiasa disisi bila diperlukan
n ni pula list ciri ciri guys yg majority girls x suka:
  • Playboy
  • Kaki pukul
  • Selekeh
  • Kuat jeles
  • Hipokrit
  • Liar
  • Panas baran
  • Suka kongkong
  • Selfish


Yelah sape lah yg nak guys cam tu kan. Silap silap girls yg kena sara hidup dia. Lagipun hidup girl tu entah selamat entah x.

Menurut pengalaman daripada org yg dikenali lah kan. Diorg ada yg hampir hampir n ada yg dah kene pukul, tampar n sepak dgn couple masing masing atau sekarang ni boleh dipanggil ex boy. Tegar nya guys sampai cam tu sekali kan. Guys n girls sepatutnya reda kalo dah broke up tu. Bukannya fight ngan girls. Guys kenalah ingat, girls merupakan kaum yg LEMAH. Girls need u all to help us. Actually, guys tempat girls berlindung oke? Memang lah kalo couple ngan kaki pukul ni BEST coz kalo ada org wat pape kat couple diorg, diorg boleh tlg tapi kalo girl tu dah broke up ngan guy tu, guy tu akan cari point ngan that girl n maybe that girl akan kena pukul or what ngan that guy.

Another pengalaman is one girl ni baca inbox n outbox couple dia but now dah jadi ex lah. Dalam hp tu ada pulak message over mesra ex dia ngan girl lain. Dalam 5 girls la that guys message over mesra. Then, that girl n that guy bergaduh depan org ramai. Ala, macam dalam drama tu lah diorg gaduh. Actually, that girl n that guy bergaduh sebab that guy x nak mengaku about message over mesra tu. Tu lah guys, bila dah buat x nak mengaku then kalo girls yg buat gila gila u all nak persalahkan we all kan. Majority guys cam tu lah. Urm..donno what tu say lah.

Hey girls! If u all nak kan someone yg dipanggil guy, make sure u all kenal hati budi that guy then baru u all accept them in your life oke? :)

P/s: Next tyme kalo ada masa, L post kan bout girls pulak k?

4 comments:

atok said...

wah.
ciptaan penuh perasaan.
harha ;DD

L said...

haha..
tau x pe ouhh..

nal said...

HAHAHAHA amende ni babe citeku dijual ?
xpe2 utk pghayatan brsame2 kite semua. ;p

L said...

ey ey...
org xtau pun kan..
yg u bitau sape suh..
haha..