Pages

Ohh NO!!

Semalam L gy amek nenek L kat sec. 17. Pastu gy Ole-ole, mama n nenek nak beli barang la kat sana. L ajak nenek makan coz pagi tu L x makan lagi (bangun bangun then mandi + siap siap trus gy) tp kedai makan kat situ x bpe best. So, L ajak la mama gy MC Donald's. Mula mula L suh mama gy drive-thru, then mama ckp mama nak balik cepat. So, mama suh delivery je la. Balik tu, L pun dail la 1300-13-1300. Dah call tu, L pun wat la pesanan. Dah abes wat pesanan tu kakak mcD tu pun bitau harga dia.haha. Dah letak phone tu sume, L bitau mama harga dia. Terkejut mama n nenek dengar. Percaya atau tidak total yg L order tu RM 49.87.
  1. Packet Chili (6 packets) - RM 0.00
  2. Medium Coke (3 cups) - RM 7.80 + RM 0.39 (5% Govt. Tax) = RM 8.19
  3. Medium McValue Meal Prosperity Beef with Twister Fries (3 sets) - RM 36.84 + RM 1.84 (5% Govt. Tax) = RM 38.68
  4. Delivery Charge = RM 3.00
  5. Total = RM 49.87

L rase kan. Kalo mkn kat situ or drive thru kan xde la sampai RM 49.87 ni. Tu baru order single beef prosperity burger. Kalo order large coke n large double beef prosperity burger with large twister fries, x tau la L bpe puluh ringgit lak kene. Adoyai. Dah insaf nak DELIVERY prosperity burger ni. Len kali kalo L nak makan prosperity burger ni L kene makan kat sana la x pun L beli kat sana then bungkus. 8) Dah la McDELIVERY dia tu lembap gila. Kata setengah jam tapi sejam baru sampai ouhh. Sabar je la den :D

11 comments:

atok said...

ahah agak la.
atok second day promosi da g ohh.
ingat nk amek double.
skali 18 rggit da...
mkan yg single pon bese jerk.
naseb twister fries die sdap.
hakhak ;DD

cikdoktorfalsafah(: said...

ouhhh
huhu :)) mmg centu pun.
amy baru pas mamam prosperity double!
delivery skjp je kat tmpt amy.
huu, takpeee sedap ann :DD

L said...

haha..
tau xpe kan atok..
kalo single bpe eyh atok?
fries dye sedap..
burger biase boase je..
bawang lg byk drp sos dye..haha

L said...

amy!!
double mahal laa..
yeke?
agk nye kawasan umah amy dkt ngan mcD kot..

L nye dekat ngan 26 tp org tu bg mcD 18 nye..

atok said...

kalo x silap atok about 11 cm2 la.
tp yg pasti lbey seploh hinggit.
hehe ;DD

L said...

ohh yeke?
tp dlm resit tu dye tulis 12 lebih ouhh..
grr~

fyza said...

ades~
mcdonald mmg mahal..
cekik darah la katakan...
prosperity lg lar sgt...
first time ari 2 kne mrh ngn mama fyza cause harga yg fyza bli tu mlbihi rm50.00 lbh..
lps ni insaf dah..yke?haha!

L said...

huh??
fyza delivery jgk ke??
n delivery double prosperity eyh??
haha..
insaf nak delivery prosperity je..
yg len x..
huhu..

Khairul said...

hai... jz droppin by..
kalo L nak tau, harga dine in and delivery sama je, just xtra charge rm3 for delivery...

prosperity mmg mahal..

cian L....

Khairul said...

ermm... forgot to mention... kalo ade lebeh dalam singgit ke sen2 ke, tu include 5% gov tax...

daaaaa

L said...

haha..
tau tau da check da ari tu..
btw, thx la khairul coz bitaw L..
:D