Pages

Babysitter

Lately ni L asyik balik malam je. Nasib baik la ari ni L balik ptg. Kalo x, xtau la nak ckp cam ne..
Tgh ari semalam gy sunway lagi. Kali ni gy repair hp L yg selalu wat hal. Suh ayh beli hp bru mmg xdpt la. Urm..Then gy beli hadiah tok Sara (ank saudara L). Then ayh gy ushar LCD. Urm..Semalam balik rumah pukul 10 lebih gak.

Ari ni L bgn agk lambat coz semalam L x boleh tido. Bgn bgn L gy mandi then mama ckp 1.30 pm nak gy dah. Gy mane? gy umah K.Ija (Cousin L). L pun siap siap la. Then mkn nasi sikit (alas perut maa). Dah mkn tu, L b'tolak la nak gy Bandar Mahkota Cheras. Dah sampai tu, cam biase la. Salam salam sume org yg de kat dlm dua dua rumah tu (rumah Aunty Yati n K.ija). Ramai gak la yg de kat umah tu coz de wat kenduri doa selamat n bday Sara. Dah salam salam tu, L pun gy la cari mkn (lapa lg ouhh). Macam macam gak la yg de. Urm. de nasi goreng, karipap, pulut kuning, rendang, kuih bahulu kemboja, puding, caramel, mee goreng n agar agar. Air lak de air oren. L dah amek makanan, then dok la ngan family L kat dlm rumah aunty Yati. Sambil makan sambil sembang. L sembang sembang la ngan saudara mara kat dlm rumah tu. Cakap sal Genting la, Sunway la n mcm mcm la.

Pas abes makan L gy masuk umah K.ija pulak. Kat situ de celebrate bday Sara. Pe lagi, L pakai kan la topi 'parti' kat bdk bdk sume. Secara x langsung L n Kak Long, Kak Dik pun join la sekali (dah jadi cam bdk kecik da kitorg ni). Pas tu L n Kak Dik as leader nyanyi kan Birthday Song tok Sara. Dah abes tu sume, Sara pun potong cake tu. Urm. Dah abes potong cake, pe lagi L n kak long n kak dik pun join la mkn.haha. Pas mkn cake tu, L ngan Kak Dik dah jadi babysitter. Layan je la diorg. L n Kak Dik pun teman la diorg main basikal la, lumba lari la, police sentry la, lumba basikal la n macam macam la. Pnt L nak melayan. Tapi yg best nye, tyme lumba basikal tu la. Dah la sume basikal tok budak budak. L yg dah pnt berdiri, dok la kat atas basikal tu. Nasib baik la basikal tu pancit.huhu. Then Kak Dik pun join dok kat belakang. Kitorg pun join la lumba basikal tu.haha. Kaki panjang sgt nak kayuh, so kitorg tolak basikal tu guna kaki je la.haha. Ayah Sara tgk kitorg pun tergelak je. Dah pnt main (actually bkn pnt tapi hujan), kitorg pun masuk rumah K.ija coz rumah aunty Yati ramai sgt org. Masuk rumah je Sarah n D'hah nak air. So, L pun amek kan la. Then Sara kate Sara lapa n nakk karipap, L pun amek kn je la. Alang alang tu L pun join la sekali.huhu. Then Kak dik, Kak long n Acik pun dah balik. So, tinggal L je la. L pun layan diorg ni dlm rumah. 10 minit cam tu ayh panggil coz nak balik dah. So, L pun salam la sume org then balik. Ohh ye! b4 L balik D'hah ckp kat mak chak yg dia lapa. Mak chak lak gy tanye dia nak makan nasi goreng ke, D'hah geleng kepale (budak kecik kn). Then L ckp kat mak chak yg dia nak KARIPAP. haha. L dah kuar rumah dah, mak chak jerit la "Eh Lina! Betul la dia nak karipap. Tau tau je ko ni kn".. haha. kate babysitter mmg la tau. ;p

Sampai rumah tah pukul bape tah. Then Pamie lak ajak lepak taman. Adoyai mama lak xbg. urm..lg pun L pnt kan. Sampai rumah L pun wat la ape yg patut. Then on9 n post blog ni. TQ 8)

Gambar belah kiri tu gambar Sara, Wawa n Kak Dik b4 potong kek n gambar kanan tu gambar L tyme bdk bdk main lumba lari :)

2 comments:

NAA said...

owh.patot la xdpt contact ko erk..
adoyai,lme seyh ko "menyepikn" dri..
windu maa sme lu~
oit,pape hal..sosej2 lah..
serius..
aku "windukn" ko!!
weyh,
ak "cayunk" ko lah!=P

L said...

hehe..
aku suke 'menyepikan' diri ni..
haha..
t bile bile aku sosej ko k?
:D