Pages

ari yg urm...

Oke! Today L bgn awl sikit drp semalam coz ari ni de junior L nak dtg umah L nak amek paper SPM. Pas bgn tido tu L kumpulkan dulu semua paper yg L ada then L gy mandi.haha. Pas mandi tu semua, mama ingatkan L yg ari ni merupakan bday pak chak L (abg ayh L la) yg ke err..50 bpe tah.huhu.sori. Btw, HAPPY BIRTHDAY PAK CHAK!!! Then dah dpt tau tu ape lagi, L pun call la pak chak n wish bday :) Then L tlg mama L masak.huhu. Dah abes kerja tu semua, L pun makan la (bru nak breakfast tu). Dah abes makan, L pun on9 la jap. Then L tgk TV. Ngah tgk TV tu tetibe je de accident berlaku.

Accident tu antara L ngan kucing L yg bernama KD (kucing luar n member Mika.haha). Nak dijadikan cerita, masa tu L ngah khusyuk tgk TV. At the same tyme, KD ngah main main ngan Mika kat tepi tangga. Then tetibe je dua ekor tu main kejar kejar. Ngah kejar kejar tu boleh pulak KD gy melompat atas L then gy kat muka L n cakar muka L. Adoy! terus mata sebelah xleh bukak. Pedih gila weyh! Secara automatic mata L berair sikit.haha. Then L pun gy cermin muka nak tgk apa dah jadi. YA Allah!! Dari tepi mata sampai lah tepi bibir L kene cakar. Cam sebelah muka lah kena. Ohh no! Dah bengkak! Then L pun ckp la ngan mama L.


L : Mama, tgk muka na! KD wat!
Mama : Nape? gy lah sapu minyak. Dah bengkak dah tu. Abes la nanti kalo ayh nampak.
L : Tau xpe. Adoy, dah lah nanti junior na nak dtg. Nanti dia nampak pulak.Urm..Cover ngan rambut jela ek ma.
Mama : Ikut suka hati kamulah


Tetibe je hp L berbunyi. "Its been so long (long,long), That I havent see your face, Im trying be strong (strong)" (Bunyi ringtone L).



Penelefon : Hello! Kak L eyh?
L : Ye. Ni sape eyh?
Penelefon : Ni Amirah la.
L : Ohh...npe?
Penelefon : Akk! Sepatutnya hari ni saya janji ngan akk nak amek paper tu pukul 11 kan?
L : A'ah
Penelefon : Kalo saya amek sejam lagi boley x?
L : Huh?
Penelefon : Sebab ari ni saya bgn lambat. Sori kak!
L : Boley boley. It's oke la
Penelefon : oke bye.
L : dadaa


Urm..selepas sejam 6 minit dari masa yg dijanjikan semalam (12.06), junior L pun sampai.haha. Sib baik dia xpasan muka L tuh. Sejam lepas tu ayh pulak blk. Fuhh! Nasib menyebelahi L lagi, coz ayh L xpasan. Kalo la dia pasan, xtau la apa yg L nak jwb. Oke oke bende ni dah settle dah.
Ptg td L round bkt saga.haha. Al maklumlah ngan bosan. Dah la masa tu ngah ujan. Sib baik mama nak drive. Pastu L gy kedai jap then balik tu on9 n tgk TV.


Ha!! Lagi 1, malam tadi L ngah wat sudoku. Tetibe je hp L berbunyi lagi. "Fuyoo aku dpt sms la" (Bunyi msg tone L).



Si penghantar : Sok free x? Rissa ade ajak kuar? Ktorg tmrw nak kuar. Join2.
L : Ayoo. Esk mau kuar ari ni bru kasi tau ka? Tarak dpt la.
Si penghantar : Aduh ngapain gitu dong! Sedih oh. Da la ktorg rindu2an kat awk!
L : Sape lg gy?
Si penghantar : Bdk2 jingu la. Farah ada n cousin Rissa. Ntah agak2 camtulah.
L : Ey, t kim salam kat Farah tau. So sad deyh.


L nk jmpe Farah ouhh. Melepas nak jumpa Far Far. But xpe lah next tyme boley kan girls? Urm..












Actually kesan cakar yg L cuba nk tunjuk tu xbpe clear..

So, L wat balik garisan kat tempat kesan calar tuh..






Oke ni jela 4 today. TQ.
:D



5 comments:

cikdoktorfalsafah(: said...

lahaii
kene cakar? pity u.
takpee kucen an tatau pa pe.
:)

L said...

tu la pasal..xpe xpe..
ari ni kesan tu dah x nmpak..
nasib bek..
:D

F Z said...

haha ciyan nyew.
da x comel da kak lina :p

L said...

haha..
tau xpe ouhh..

Farah.Heart.Madu said...

alolo so sweeet =)