Pages

Keputusan STPM, SPM dan STAM minggu depan?

KUALA LUMPUR - Keputusan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) 2008 akan diumumkan pada 12 Mac ini.

Ketua Pengarah Pelajaran, Datuk Alimuddin Mohd. Dom dalam kenyataan semalam berkata, calon yang menduduki kedua-dua peperiksaan itu boleh mendapatkan keputusan di sekolah masing-masing bermula 10 pagi.

"Calon persendirian pula akan mendapat keputusan mereka melalui pos yang akan dihantar oleh Jabatan Pelajaran Negeri,'' tambah beliau.

Alimuddin berkata, pengumuman analisis keputusan SPM dan STAM 2008 akan diadakan serentak pada 12 Mac pukul 9 pagi di Putrajaya.

Seramai 442,936 orang calon telah mendaftar untuk SPM manakala bagi STAM pula 6,240 calon.

Sementara itu, keputusan peperiksaan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) 2008 akan diumumkan pada 10 Mac ini.

Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM) dalam kenyataannya menjelaskan, seramai 53,638 calon boleh mendapatkan keputusan di sekolah masing-masing bermula 12 tengah hari manakala calon persendirian menerusi pos.

*dipetik drp akhar kosmo.

Akhirnya dah dpt tau jugak bila result kuar coz de yg ckp 16/3 la, 12/3 la n byk laa.. Pas baca je L terasa cuak. Sekarang ni L dah serah diri dah kpd Allah. Sekarang ni jugak L ngah memikirkan bape yg L kn dpt + nasib L. L hanya boleh berdoa je. Wish me luck oke? + L nak wish gud luck kat sume yg nak amek result t. Harap harap kita semua dapat result yang gempaq.

9 comments:

husna. said...

good luck utk kamu jugak!
;)

farahk said...

heh!finally...huu
g00d luck k.:D
fiuh,bergoncang hati:X

Anonymous said...

erm...tesco giant mydin skang byk nak guna org...kalau x ok ...kawin jer...hahhahahaa

atok said...

xnk amek rsult.
eheh ;PP

Nana said...

OMG! :/
gila scary.

L said...

husna: tq :)

farahk: tau x pe..
gud luck jugak k?

Dinie: ee..sebok ah..

Atok: tau x pe..xmo amek result laa

Nana: yup yup..scary gile

lya said...

owh thanks 4 da info ;)
dh lame ta0 tarikh nie
tp x conpem saje
urm ,
12/3 ari yg sgt menduga owh
pg2 i dh kena repeat test jpj
tgh hari plak nk pi mik result
eeeeee3333 , takutnyew~~

L said...

lya..
same laa..
pgi2 ne jmpe jpj..then amek result ;)

farahk said...

waa..baguslah masing2 ada test jpj pagi!takde la lpas tu kna jumpe byk sgt org kot time tu.jd tontonan rmai nk amik result.
ni yg nk kata kt diorang ada test jpj jugak niyh.!
tp area n9 test ari isnin ouh.Hmm..