Pages

Cherating, here we come!!

L, mama, mak chak, pak chak n Yap kat R&R Temerloh


28/2/09 - 1/3/09:
Macam tajuk blog ni, L gy Cherating with ayah, mama, mak chak, pak chak n my cousin (Ashraf @ Yap).

Yap n L kat dpn Capital Pool.



28/2/09:
L set alarm pukul 6.30am tapi L bangun pukul 7am tu pun sebab mama yang bangunkan. Bangung bangun tu L terus tengok hp. L tengok alarm tu dah off. Seriously L x perasan langsung alarm bunyi.Adeh. Pas bangun tu L pe lagi bangun terus turun bawah n basuh kereta Naza. Pas abes basuh kete, L pun mandi + siap siap. Pukul 9am kuar gy isi minyak kat petronas sec 27 n gy antar Mika n Ayie kat klinik sec 13. Then gy TUDM amek mak chak, pak chak n Yap. Pukul 10.45am baru bertolak.

L kat pantai Cherating


Pukul 2.40pm baru sampai Holiday Villa. Sampai sampai tu ayah check in. L, mak chak, pak chak & Yap gy pantai. Kitorg pun menikmati angin yang sangat kuat. Then pas menikmati tu, kitorg gy tengok bilik kitorg. Ari tu L booking 2 Garden Villa ngan harga RM 380 tapi kitorg dapat Antara Suite yang harga dia RM600. Walawey! Rezeki kitorg doe. Alhamdulilah. Then pukul 4.00pm kitorg 6 orang gy jalan jalan tepi pantai n tengok helang tangkap ikan. Pukul 5pm gy mandi laut then pukul 6pm gy mandi swimming pool..

Antara Suite


Permandangan dari Antara Suite



Time kat swimming pool tu kan. Gila babeng laa kakak n abang tu. Biar la kitorg berenam je yang tau k? :) Pukul 7pm kitorg sume balik bilik kitorg. Then mandi + solat. Then L n Yap masak maggie bujang.huhu. Then pas makan, Kitorg jalan jalan lagi tepi pantai n sekeliling Holiday Villa tu. Pas dah penat tu, L n Yap dok kat kerusi depan suite kitorg n tengok org buat gath kat situ. BAIK SANGAT BAIK YES!! Tu la yang L dengar byk kali diorg ckp. Ngah duduk duduk sembang , L n Yap dengar la diorg pasang lagu poco poco then kitorg pe lagi, dok kat tangga n tgk la diorg buat poco poco. Then pukul 10++pm L n Yap dok balik kat kerusi tu then sambung sembang sembang, tgk bunga api, dgr lagu. L dok kat luar tu dah rase lain macam dah so, L ajak la Yap masuk. Mama, ayah, mak chak& pak chak dah tido. Kitorg tgk tv jap then L pun masuk bilik n tido.

Jalan jalan tepi pantai



1/3/09:
L terbangun pukul 6am coz mimpi yang agak menakutkan. Then 6.15am L bangunkan mama coz takut. Ayah solat dulu. Then mama n L. Then pukul 7am kitorg gy tengok sunrise. Pastu jalan jalan kat gigi air, kutip siput, jalan jalan kat Eastern Pavillion. Balik bilik, makan then cite sal mimpi kitorg. Mama, ayh xdpt mimpi pape pun. Yang dapat mimpi L, mak chak, pak chak n Yap. Nanti L cite ape mimpi kitorg k? :) Pas cite cite tu dah pukul 10am baru la L gy mandi. Siap siap, packing barang then simpan barang dalam kereta. Then ayah gy check out n yg lain gy souvenir shop. L n Yap je yang beli souvenir. Yang lain, tengok je. L n Yap ingat nak makan ice cream Cornetto tapi harga dye Ya ampun! RM 6.50. Standard lakan. Kitorg pun xjd beli.

Sunrise



Dah abes beli souvenir, kitorg pun naik kereta n ayh drive gy Terengganu lak. Ayah berhenti jap kat Petronas Jakar, gy isi minyak. Kitorg 5 org dok maintain dalam kereta. Then ayah nak check angin tayar lak, kitorg 4 org turun nak beli barang. Mama dok dalam kereta je.

Dah masuk Mersa tu, pe lagi L, Yap, mak chak n pak chak amek twisties 2, 100 plus 3 botol, roller coaster 2 n L amek Cornetto royale blackforest flirt n Yap amek ice cream Solero.

Then mama cakap nak gy makan kat HAI PENG KOPITIAM. Then ayh parking kat Kemaman Center Point. Haa.Nak bitau sikit. Kat sini kan parking dye gila menyeramkan + dari atas sampai kat depan pintu masuk tu bau hancing gila. Nasib baik dalam beg L de minyak wangi, pe lagi spray laa..

L n mak chak kat Hai Peng kopitiam.


Then Jalan sikit sampai la Hai Peng Kopitiam, Ayah n yg lain order kopi. Yap order Latte n L order ice lime tea. Coz L xsuke minum kopi. Eh, bkn xsuke tapi x pernah minum. n ayah order 6 set roti bakar. Sedap gak air dye n roti tu.

Dah abes minum n makan tu kitorg pun nak la kereta balik. Then kitorg benti jap kat kedai keropok kat sebelah kedai keropok lekor Geliga. Coz kat situ kan de bukit Geliga :) Then kitorg pun meneruskan perjalanan tok balik ke Shah Alam. Dalam pukul 2 tu kitorg benti jap kat R&R Maran. Gy toilet then solat n teruskan perjalanan.

Pukul 5.35pm kitorg dah sampai kat klinik sec 13, amek Mika n Ayie. L ne dukung Ayie n Yap dukung Mika. Coz sangkar L tinggal kan kat umah mak chak. Around 7pm kitorg sampai TUDM. Hujan gila lebat laa..Dok jap kat situ then balik. Around 8pm L sampai umah.



About our mimpi?
Mak chak mimpi:
Mak chak mimpi hantu, time tu mak chak masuk toilet, then mak chat pasan kat atas de bende putih then bende tu ilang. Mak chak pun tgk la atas then mak chak nampak mata itam then mke dye. Hantu tu merangkak kat atas tu. Then mak chak tgk bawah mak chak nampak Faiz Iqbal (budak yg mak chak jaga) plak..

Pak Chak mimpi: banyak n pak chak x cite

Yap mimpi:
Yap nampak technician Holiday Villa ngah nak betulkan lampu. Then diorg suruh Yap beli fius yang diorg nak n diorg bagi Yap kereta tok Yap drive. Yap pun bawak relax je. Dah sampai kedai Yap gy sembang ngan kawan Yap n then balik. Dah sampai Holiday Villa baru Yap ingat yg Yap x beli barang yg diorg nak.
P/s: Yap xde lesen tu yang dye suka mimpi cam ni.haha

L mimpi:
Time tu L n Tasha tido 1 bilik then Dinie datang coz nak ajak kitorg bersembang. Sembang sembang n gurau gurau tetibe je L n Tasha rase lain macam. Tingkap belakang katil kitorg time tu bukak n L n Tasha da rase lain macam gila la then bulu roma L memang dah naik n L buat xtau. Then L n Tasha oun baring la konon konon nak tido Kebetulan time tu angin kuat lak kan. L nampak bende putih terbang terbang then L pun tgk je la bende tu. Tgk punye tgk L nampak muka dye gila menakutkan then L pun mengucap la kan. Then L ase L mengucap banyak sgt. L terus terjaga dari tido. L terus xberani bukak mata.
P/s: mimpi L cam bodoh sikit. Mimpi L tucam betul je ouh coz dalam bilik yg L tdo tu sebijik gila dalam mimpi L. ats katil tu de ayh, mama n L. n dlm mimpi L, Tasha n Dinie dok hujung katil. Belakang katil tu de tingkap jgk cuma x bukak je..

11 comments:

na[Y] said...

weyh..
xabis ngan yap eyh..
isyh2..
mesra sungguh..
hehe~
urm,about mmpi 2..
tul2 kewr??
n
ad pape jd pas bgun tdo.
ak ase kn..
mayb kowg pnat sgt..
2yg mmpi bukn2..
huhu~

Anonymous said...

asal dinie ngan tasha gakk..??
pelik...
atau ada tasha lain...??
huhu...

L said...

na: haha..agaknye tdo x basuh kaki kot..haha..

dinie: haha..tasha tasha la..tashot..
xtau la dinie..

cikdoktorfalsafah said...

OMG OMG.
L!
i think i penah duduk chalet yg u duduk tu ;))
best kan kat sane.

well alamak! tibe tibe L lagik cantik dr amy nii cane.
haishhh ;\


mwahs!

L said...

amyy: yeke? yes best gila..mane de ouhh..
amyy lagi cantik laa

tasha said...

haha. ptt ah Dinie semangat nk i baca blog you. hampeh nye Dinie. haha. sbb ada dea ngn i. tp mmg pelik doe mimpi you.

L said...

tu la pasal kan? i dpt ase bende tu btol btol berlaku laa..
adeh..

atok said...

asal sume mimpi cam misteri je?
ahha.

eheh,neway,oliday mmg best en>?
eheh ;DD

L said...

tau x pe kan?..

ouhh yes! semestinye best :)

Hojikuzai said...

kt villa tu ade sumthing kot. ermmm...

L said...

yela kot izzul..
tp ntah laa