Pages

Ohh ohh!!

Fuhh..Penat penat penat n penat. Tulah yg blh digambarkan tok smlm. Semalam L x sempat nak post blog coz penat sgt. So, L post lah pagi ni. Aktiviti L semalam ialah makan makan n makan. Sampai pnt nak makan.hehe. Yelah mana x nye, semalam birthday mama yg ke-44 so, Happy Belated Birthday Mama!! :D


Oke! Pagi semalam L bangun cam biasa. Then wish bday kat mama. Then turun breakfast. Pagi tu mkn ayam goreng yg ayamas punya tu. Then tgh ari makan kek secret recipe (Chocolate Indulgence). Pas tu ptg tu L ngan abg L gy KFC USJ 20. Abg L gy pam tayar n isi minyak, L lak gy masuk KFC tuh. L pun beratur. Tyme L nak order tu, akk tu tnye lah cam biasa:

Kakak KFC : Ye dik, nak makan sini ke bungkus?
L : Urm, bwk balik lah kak.
Kakak KFC : Oke, adik nak apa?
L : Variety bucket satu.
Kakak KFC : Nak tambah pape lg x?
L : Urm..x
Kakak KFC : Tunggu jap.

Dye pun amek la makanan tu sume. Nak byr tu dye x ckp pun bpe ringgit. Then dye main amek je duit yg L ngah pegang tu. Isyhh.. Then dah byr tu sume kakak tu bkn nk ckp terima kasih ke apa. Patutnya kan kalo beli variety bucket tu dpt carry bag. then L tnye la.


L : Kak, urm..Bag tu x dpt eyh?

Kakak KFC tu diam je..

L : Kak!! Bag tu xdpt ke?

Kakak KFC tu diam lg..

L : Kak, sy tanya akak ni. Bag tu dpt ke x?

Kakak KFC yg lg sorg tu yg tlg jwb kn.

Kakak KFC 1 : Huh? oh bag tu dah habis la dik, tp dpt tmpt letak garam.
L : Ouh yeke? oke la
Kakak KFC 1 : nah!

Amboi..kasar nye kak, kalo lah kat sume pelanggan akk wat cam tu memang x laku la KFC tu kak oi.. Cuba la senyum n ckp leklok sikit kak..




Oke. dah abes beli KFC tu, L pun gy lah kat abg. Masa tu dye ngah nak byr duit minyak, so L pun tunggu lah dye. Dah byr tu L ikut lah dye gy kat kete. Kebetulan kat sebelah kiri kete abg tu ade polis. Rasanye polis tu bru pas amek minyak kot. Tp ade ke patut polis tu gy sembang sembang kat situ pulak. Ayooo..abg polis, kete lain pun nak isi minyak jgk bang. Yang abg dok dlm kete then sembang ngan polis lagi 1 tu kenapa bang?..adoyai...

Dah abes isi minyak tu sume, L ngan abg L pun balik lah. Abg L drop L dpn umah then dye kuar gy mana tah. Dah masuk umah tu ape lg, L ngan mama pun mkn la KFC tuh. Pas mkn KFC tu, sambung mkn kek plak. Dah abes mkn mkn tu L ngan mama L gy kedai dpn lak coz td abg lupa nak antar L gy kedai. Dah balik kedai tu, L pun gy la ushar hp bru mama tu (E71), sambil sambil tgk tv, L pun transfer lagu kat hp mama tu.

Dah masuk kan lagu tu sume, L pun siap siap lah nak gy makan malam kat Serai (kat sec 3) coz dah lama gila xmkn kat situ. Masuk masuk kedai tu, waiter tu pun bwk la family L kat 1 meja tu. Then kitorg pun order la makanan n minuman. Bila dah dpt makanan n minuman tu apa lagi, makan la. L suka tgk konsep n warna kedai tu. Lawa gila. Dah makan makan tu, kitorg pun balik lah. Sampai rumah pukul 10.30 malam. Gila penat. Then L on9 jap. Then tido.huhu.










Ni depan kedai tu.
















Air yg L order.

Watermelon juice. Yummy!!

Air fav!










Ayh L ckp makanan yg L order ni sedap sekali.


Ni la Phathai.















N tomyam yg ayh order for 4 person.





2 comments:

NAA said...

isyh..
1 ari xmkn bukn LINA LIYANA kn??
haha..
LINA LIYANA ngan mkn2..
sinonim ar!!
hehe

L said...

alamak..
kantoi la plak..
tp L sentiasa maintain k NUR AIN AMALINA
:D