Pages

Akhirnya..

Yahooo!!! Ari ni L abes SPM. Oke oke aktiviti ari ni lak. Td pagi L bgn awal cam semlm, then on9 sekejap then siap siap nak pergi sekolah. Sampai sampai sekolah L pergi bilik kaunseling coz nak ambil sijil pengawas. Pastu L n member L turun bwh tok pulangkan buku spbt. Pas pulangkan L lepak lepak lah ngan member kelas L kat tengah tengah kat meja bulat bulat tu. Ngah khusyuk khusyuk sembang sembang tu kitorg boleh pulak lupa nak masuk dewan. Dah lah tyme tu dah pukul 11.30. Kitorg cpt cpt lah naik atas then masuk dewan.

Dah abes exam EST 2, L ngan sahabat L ni pergi pusing pusing sekolah (al maklumlah last day sekolah). Dah abes merayau, pergi lak umah adik L ni coz nak antar sijil member dia. Then pergi balik sekolah. Lambat sgt nak pukul 2 (tyme tu memang x saba nak wat EST 1). Then kat sekolah tu L ngan sahabat L ni tgk result junior (xde keje la kata kan). Dah abes tu sume, L ngan sahabat L tu pergi surau (buatlah ape yg patut). Pastu terus masuk dewan. L wat lah EST 1 dgn semangat nya (coz last paper.haha). Exam dah abes then pengawas pengawas pun kutip la paper tuh. Last sekali pengawas tu ade ckp "Baik la calon boleh keluar dewan. Muka semua senyum je exam dah abes. Terima kasih" :D dah abes tu sume, kitorg lepak lagi kat meja bulat tu. Kali ni kitorg sign sign baju masing masing. :D dah abes sign sign L ngan member L ni pun balik la.

Tyme nak balik tu tetibe kakak ipar member L ni dtg amek. Then L pun join la. Member L tu suh kakak ipar dye drop kat serambi. B4 pergi serambi tu, L ngan dye pergi terjah rumah member kitog yg lagi 1. Then L ngan member L tu pergi la serambi dulu. Kitorg pun tunggu lah dia kat situ, agak lama lah baru dia sampai. Minum minum, sembang sembang then L balik (coz ari cam nak hujan), tinggal lah diorg 2 org je. Mula nye L nak balik jln kaki ngan member L yg lagi 2 org ni, tp diorg tu pergi mana tah so L balik la sorg sorg. Ngah jln sorg sorg tu tetibe je sorg ni berhenti kereta dye kat tepi n meng'offer'kan diri tok antar. Mula mula memang L x nk. Then dia ckp "meh la, lagi pun ari nak hujan. Jauh tu dr sini nak pergi bukit saga" lebih kurang cam ni la dia cakap. L pun fikir la, drp L jln kaki nak lintas jln besar sorg sorg baik baik L tumpang dia. Coz dulu L pernah nak kena langgar ngan lori kat jln besar tu. So, L pun tumpang lah dia n dia antar sampai kat lorong rumah L tu :D n sib baik lah L kenal dia. Kalo x, xkn L nak tumpang dia lah. Dah sampai umah, on9 lah. Then makan. Tyme mkn tu ade persidangan jap. Persidangan ngan mama n abg L. Byk cite lawak. Then on9 n tu jelah aktiviti L ari ni.

So, berbalik pada sekolah td. L rase L kan rindu sekolah n kelas L la. Coz kelas L is the BEST!!..
n also padang sekolah. Coz kat padang tu de byk kenangan pahit n manis. :D SELAMAT TINGGAL SEKOLAH!! :D


NI la padang sekolah n kelas L tu.
Ni sekolah L :D



Ni pula gambar tyme sign sign tu :










Ni sume ngah khusyuk sign.haha.














Ni bru siap separuh













N ni hasil sepenuhnya baju L










THE END!!

2 comments:

miss qiqie said...

eyt..
sape yg tumpangkan tuh.?
hehe..;p

L said...

hehe..
ado la..