Pages

Multimedia University

1 April 2009.


Pagi td ngah L khusyuk mengonline, tetibe je mama L ckp ngan L.

Mama: Lina, jap lagi gy buang sampah then gy amek surat. Mama tgk macam byk je surat.
L: yela ma jap ag lina wat.
Mama: jap jap..jap kamu tu ptg nanti bru buat.
L: hehe. ye la ma.
Dgn malas nye L turun bwh amek sampah then buang then gy kat peti surat, nak amek surat. "La..1 je ke? mama ckp byk. Surat tok sape plak ni" kata L dlm ati. Sambil jln nak masuk rumah L tgk la "Lina Liyana? dari MMU?" kata L dlm ati ag. Riak muka L dah bertukar jadi ceria :D "Mama!! Mama!!!" jerit L. L pon masuk la dlm kunci pintu sume then jerit lg "Mama!! surat MMU dah sampai" dgn excited nye L pon bukak la surat tu kan. Baca punya baca L bgtau mama.

L: Ma! Lina dpt tawaran ma.
Mama: course ape?
L: Foundation in management ma. Yg Lina nak sgt tu ma.
Mama: dekat Melaka ke?
L: yela ma kat mne ag.
Then L pon baca la syarat2 dye tu sume. Oke b4 10 April ni kene byr kat dye. Oke fine. Tapi bila ayh balik ayh ckp nape xamek IT kat uniten je?..

argh!! ketentionan diri ku melanda skali lagi. Yeah! mmg L nak management tp L minat IT jgk. urm..L tau ayh nak L amek engineering jgk but kalo L dah xminat xkn nak pakse jgk kan. urm..adeh..pening pening..

11 comments:

uncle sam said...

tahniah dapat belajar..
balajar baik2 ya..
biar cemerlang..

farahk said...

congrats..
actually nk tanya..
L !!yg application procedure tu suma yg dia nk L kasi ye..?sy x faham yg

**Certified true copy of extra-curriculum certificates(activities).

dan dan!

**Document can be certified by Secondary School Headmaster / Division A Government Officer / Commissioner of Oath.

amik dr https://icems.mmu.edu.my/janIntakeBi/index.jsp
tolong L..:D

atok said...

x lyan upu er?
haha

L said...

uncle sam: tq :)

farahk: tq farahk.
oke oke..maksud nye dye nak sume sijil2 koko n spm result yg telah disahkan ouh pengetua sekolah..mean farahk kene fotostat sijil2 tu then gy hantar kat pejabat sekolah n cakap nak pengesahan..phm x?

atok: upu lambat gile nk kuar + upu dip..

farahk said...

maksudnye..apa2 aktiviti yg farah terlibat time form 4 n form 5 (sijil tu) then gi jumpe pengetua sekolah mintk cop!
cop pengetua tu kat copy sijil2 tu dan copy result farah tu yep!:D
dah faham sikit..nk mintak cop pengetua yg payah ni.jarang ade kt sekola tu.
apepun tenkiu L.fara cube nti.

hehe maaf!kalu mengelirukan L.~terlebey blur..hikhik

L said...

farahk: yess...xsemestinye pengetua, penolong kanan 1 o penolong kanan HEM pon boley..ckp je kate pejebat tu nak pengesahakn..
kalo nak amek dr form 1 smpai form 5 pon xpe..

its oke la farahk. x keliru pon..lagi pon dulu L x isi online..L beli borang dye..

✖Si rantenG✖ said...

gdluck!!!

:D

L said...

ranteng: tq :)

amir acap said...

oowh bgitu ceritanye...
wat pilihan yg btol..
yg kte mnat..
kalo x mnat, nnti xbez ble study..kan2..

Man said...

L-goodluck and welcome to the college world. Its full of fun and enjoy it and love it.

HaNibi said...

haha . gudluck kayh !